В събота започва повишаване на температурите, каза синоптикът Петър ЯнковРязка

...
В събота започва повишаване на температурите, каза синоптикът Петър ЯнковРязка
Коментари Харесай

Синоптик: Пролетта и топлото време настъпват до дни

В събота стартира повишение на температурите, сподели синоптикът Петър Янков

Рязка смяна на времето - температурите се намалиха, а тук-там има превалявания от дъжд и сняг.

" Валежите от дъжд и сняг ще не престават през целия ден. В североизточните елементи следобяд, през нощта и в Горнотракийската равнина дъждът краткотрайно ще премине в сняг. Няма да се основава трайна снежна завивка. Повече снеговалежи със задържаща се снежна завивка ще има по планините. Снегът е пролетен, тежък и няма да способства за повишение на положителните условия за феновете на белите спортове ", сподели синоптикът Петър Янков в ефира на.

Количествата на преваляванията в края на денонощието ще бъдат към най-много 10 - 12 литра на квадратен метър в южните и източните елементи на страната. В останалите региони на запад - до 5 - 6 литра на кв. метър.

" Дневните температури в столицата ще доближават едвам 4-5 градуса, в крайните южни региони - 11 - 12, а по Черноморието - 9 - 10 градуса. Понижението е с към 5 градуса от климатичните правила за март ", заяви Янков.

Още от петък преваляванията ще спрат, само че ще се задържи относително хладно. В събота стартира повишение на температурите.

" С достигането на температурите до 19 градуса в южните елементи от страната метеорологичната пролет с едни - два дни ще изпревари астрономическата, само че заедно и астрономическата и метеорологичната пролет във вторник ще се разделят дефинитивно със зимата ", разяснява синоптикът.

Той акцентира, че през идната седмица ще има доста повишение на температурите. Чести ще бъдат утринните мъгли.

" Пролетта настава интензивно. Слънцето към този момент е с по-голям надолнище и елементарно ще се затопля. Бързо ще отвръща студения въздух, който обхвана и Гърция. По Средиземноморието ще бъде най-вече слънчево. Нашите сънародници, които ще потеглят на юг, ще се радват на пролетни температури от порядъка на 19 - 20 градуса. Тези, които ще пътуват на запад, ще имат по-динамично време, въпреки и топло с чести превалявания и мощни ветрове ", сподели още Янков.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР