В събота в Специализирания наказателен съд бяха изслушани обясненията на

...
В събота в Специализирания наказателен съд бяха изслушани обясненията на
Коментари Харесай

Как може да има обвинение за мнение и разяснение?

В събота в Специализирания углавен съд бяха изслушани обясненията на обвинените по делото за продажбата на миноритарния дял от електроразпределителното сдружение ЕВН през 2011 година По него обвинени са предприемача и издател на " Дневкик " и " Капитал " Иво Прокопиев, както и някогашните министри на финансите и на стопанската система Симеон Дянков и Трайчо Трайков. *Mediapool препечатва обяснението пред съда на Иво Прокопиев от " Дневник ":

Благодаря за опцията да дам уточнения по повдигнатите ми обвинявания. Всъщност, съм изправен пред парадоксалната обстановка да обяснявам нещо, което на мен самият продължава да не ми е ясно.

Ако си спомняте на първото съвещание, помолих прокуратурата да ми обясни какво тъкмо съм направил и в какво съм упрекнат, тъй като не разбирам. Отговорът беше, че в хода на делото ще схвана. Е, не разбрах.

Затова ще прочета обвиняването буквално: Обвинен съм от прокуратурата в това, че - изтъквам, моите дейности единствено:

" През интервала март 2010 година до декември 2011, в съучастничество като помощник със Симеон Дянков, (зам.-министър ръководител на РБългария тогава)... при присъединяване си на извършените съвещания в месеците март-април 2010 година на Националния съвет за тристранно съдействие и в персонални срещи на неустановени дати до месец декември 2011 година за да набави за другиго полза - Булброкърс ЕАД....
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР