В събота ще бъдепредимно слънчево. Временни увеличения на облачността ще

...
В събота ще бъдепредимно слънчево. Временни увеличения на облачността ще
Коментари Харесай

Слънчева събота, но температурите се понижават

В събота ще бъдепредимно слънчево. Временни нараствания на облачността ще има над Североизточна България. Атмосферното налягане ще се задържи по-високо от междинното за януари, оповестиха от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ). Още през нощта северозападният вятър ще стихне. През деня ще духа слаб западен вятър.

Температурите ще се намалят и минималните ще са сред минус 2° и 3°, оптималните - най-вече сред 8° и 13°. В София минимална температура към минус 1°, оптималната - към 9°.

Над Черноморието ще доминира слънчево време с краткотрайни нараствания на облачността. Ще духа слаб западен вятър. Максимални температури: 9°-11°. Температурата на морската вода е 9°-10°. Вълнението на морето ще е 1-2 бала.

Над планините ще бъде най-вече слънчево. Вятърът ще отслабне, само че по откритите елементи ще е към момента мощен от северозапад. Максимална температура на височина 1200 метра към 6°, на 2000 метра - към 0°.

В неделя ще се задържи най-вече слънчево. Сутринта тук-там, основно по поречието на Дунав и в югоизточните региони, ще бъде с ниска облачност или мъгла. Ще бъде съвсем безшумно или със слаб вятър, с южна съставния елемент. Минималните температури ще са сред минус 2° и 3°, оптималните - най-вече сред 7° и 12°.

В понеделник преди обяд на повече места в западната част на Дунавската низина и на Горнотракийската равнина ще има мъгла или ниска облачност. В Източна България ще духа до сдържан юг-югоизточен вятър. По-късно денем от запад ще стартира нарастване на облачността, а през нощта против вторник в западните региони ще завали дъжд. Температурите - към момента без основна смяна.

Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР