В с.Мост, община Кърджали се извършиханад 30 безплатни медицински прегледи,

...
В с.Мост, община Кърджали се извършиханад 30 безплатни медицински прегледи,
Коментари Харесай

Инициатива в подкрепа за промоция на здравето, превенция на заболяванията и помощ на лица пострадали от насилие

В с.Мост, община Кърджали се извършиханад 30 безвъзмездни медицински прегледи, за промоция на здравето и предварителна защита на болесттите и осведомителна акция за поддръжка на лица потърпевши от принуждение.

Съвместната самодейността се провежда с поддръжката на Кмета на община Кърджали,Фондация П.У.Л.С., Клуб „ Доверие “  и Мото клуб  Windows Sons Grand Chapter Bulgaria & Masonic Ridersи.

Медицинските прегледи бяха осъществени от доцент Светлин Цонев, д.м.-специалист – кардиолог, ангиолог. Прегледитевключваха премерване на кръвно налягане и кръвна захар, кардиограма и общ медицински обзор. В самодейността се включи и общо практикуващия доктор на село Мост доктор Леман Рашид.

По време на самодейността доброволците от клуб „ Доверие “ към Фондация „ П.У.Л.С. “ осведомиха общността за опциите да поддръжка на хора, потърпевши от принуждение.Клуб „ Доверие “ оказва поддръжка на лица потърпевши от принуждение на територията на Община Кърджали от близо 2 години, тел.0899100245.

Мото клуб Windows Sons Grand Chapter Bulgaria & Masonic Riders осъществят годишно сходни начинания на територията на цялата страна, като тази година тя беше на територията на община Кърджали.

Гости на събитието бяха,народния представител госпожа Адлен Шефкет, ръководтството на Община Кърджали,г-жа Росица Генчева -председател на РК на БАПЗГ Кърджали и госпожа Невин Бекир – зам. ръководител на РК на БАПЗГ Кърджали.

Потребността от здравна грижа и поддръжка на поданици в отдалечени обитаеми места е осезаема,община Кърджали е заложила в бюджета си средства и планува реализиране на непрекъсната здравна поддръжка от мобилен екип за промоция и предварителна защита на здравето за обществено значимите болести, като редом ще се включват и разнообразни начинания по даване на безвъзмездни медицински прегледи на популацията на община Кърджали.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР