В руския сегмент на Международната космическа станция се повреди един

...
В руския сегмент на Международната космическа станция се повреди един
Коментари Харесай

Повреди се един от трите компютъра, управляващи руския сегмент на МКС

В съветския сегмент на Международната галактическа станция се повреди един от трите ръководещи компютъра. Информацията е на Интерфакс, който цитира американските органи за контрола на МКС.

„Регистрирахме отвод в готовността за работа на един от трите компютъра, ръководещи съветския сегмент на Международната галактическа станция, ръководещ съветския сегмент – модулът „Звезда“. Засега не можем да възстановим работата на компютъра“ – се споделя в известието.

Останалите два компютъра работят обикновено.

Това не е първото изключително събитие на МКС последно време. През нощта на 30-ти август бе намерено приключване на въздух. Екипажът ревизира всички модули и откри отверстие в галактическия транспортен съд „Союз МС-09“. Отверстието бе в битовия отсек, а не в спускаемия уред и не заплаши връщането на галактическия транспортен съд на Земята.

Отверстието бе запушено с херметичен материал и уплътнено. Отсъствието на приключване на въздух бе тествано благодарение на ултразвук.

Ръководителят на Роскосмос Дмитрий Рогозин съобщи, че единствената версия за появяването на отверстието е предумишлено влияние. Версията за индустриален брак бе изцяло изключена.

NASA от своя страна сподели, че констатациите на Роскосмос не е наложително да значат, че отверстието е направено съзнателно.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР