В Руския хокей има двама знаменити братя - Павел и

...
В Руския хокей има двама знаменити братя - Павел и
Коментари Харесай

Руски хокеист произвежда бутикови вина в Калифорния

В Руския хокей има двама популярни братя - Павел и Валерий Буре. И двамата играха доста години в НХЛ, и двамата имат сребърен и бронзов олимпийски орден, и двамата завършиха кариерите си почти едновременно - Павел (49 г.) през 2003 година в " НЙ Рейнджърс ", а Валерий (45 г.) през 2004-та в " Далас ".

След дейния спорт животът им се разви различно. Павел бе основен управител на съветския народен тим и на хокейните тимове на Краснодарския край. През 2016-а се отхвърли от американското си поданство и на президентските избори в Русия през 2018-а бе в придвижването Putin Team, поддържащо Владимир Путин.  

Валерий обаче се откри в Съединени американски щати. Той се ожени за американската актриса Кендис Камерън, с която имат три деца, и се занимава с произвеждане на бутикови виновност. 

" Имаме дребен бранд - Bure Family Wines. Произвеждаме доста лимитирани серии. Повечето ни клиенти стават наши другари. Не ми е тръпка бутилка с наше вино да е на рафтовете на огромна верига магазини. Има хора, които от години поръчват при нас - тъкмо такива персонални връзки ми се желае да развия. Харесва ми, когато клиенти ми изпращат на персонални известия фотоси, на които се вижда, че пият тъкмо моето " Совиньон Блан ", а не нечие друго. Това е необикновено наслаждение ", споделя хокеистът.

Той си спомня как се е запалил: " Бях на 20, когато се срещнах със света на виното. Няколко ветерани от " Монреал " обичаха да пият по чаша след вечеря. Оттогава пристрастеността ми към виното единствено нарастваше ".

След края на кариерата си Валерий се открива край Лос Анджелис, където жена му работи. И по този начин се оказва близо до един от най-известните винопроизводителски региони в света - долината Напа. Преди това той е ходил там като посетител на винени турове, дори е взел участие в гроздобер. 

" В един миг ми прещрака: ето с това желая да се занимавам. Това е трогателен развой - гроздоберът, сортирането, бъчвите с вино. Прибирането на гроздето стартира през март или април и след 2.5 години към този момент можете да пиете виното от тази годишна продукция. Това е нещо изключително ", споделя Буре. 

През 2006 година той купува малко ранчо с няколко акра лозя в градчето Сeнт Хелън, на час път със аероплан от Ел Ей. Наложило му се да обнови дървения дом с три спални, построен още през 60-те години на ХХ век. Двамата с жена му измислили по какъв начин да бъде преустроено пространството, като не не запомнили да създадат и огромна изба за 1500 бутилки.За основен производител Валерий поканил известния французин Люк Морле, който е сътрудничил на доста винарни в долината. 

" По-скоро сме бутик. Обикновено такива вършат от 3 до 20 хиляди бутилки на година, само че ние произвеждаме единствено 700. Т.е. сме напълно дребен бутик. Но виното е екстра класа. Всичко вършим на ръка - никакви трактори в лозята, единствено френски дъб в бъчвите. Тези дребни елементи ни отличават от другите ", изяснява Буре.

Всъщност Bure Family Wines препраща към предишното на семейство Буре. Прадядото Павел Карлович Буре е изработвал часовници в Царска Русия и основал компанията " Павел Буре ", която станала снабдител на императорския двор. Затова и логото на винарната е двуглавият имперски орел, а един от сортовете грозде е наименуван Величество. 

В момента Валерий е оптимално претрупан с ръководството на винарната - интензивно взе участие в търсенето на идеалните съчетания от разнообразни сортове грозде, дружно с Люк Морле. А за продукцията му има отлични мнения в профилираните уеб сайтове. Цената на бутилка варира сред $75 и $250.

" Марката се разраства, критиците ни ценят. И ми е доста прелестно, когато хората виждат в мен винаря, а не хокеиста. Иначе считам, че двете неща доста си наподобяват. В хокея имаш по 82 мача на сезон, всеки друг от другите. Така и с виното - всяка годишна продукция, всяка бутилка е различна ", приключва Валерий Буре.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР