В Русия се изхитриха да прожектират чуждестранни филми с адаптирани“

...
В Русия се изхитриха да прожектират чуждестранни филми с адаптирани“
Коментари Харесай

"Том Круз: Мажорик" и други пиратски иновации в Русия

В Русия се изхитриха да прожектират задгранични филми с „ приспособени “ заглавия, откакто холивудските студиа публично стопираха сподели на своите продукции в страната след интервенцията в Украйна. Например в кинотеатър „ Космос “ в половинмилионния уралски град Оренбург шлагерът на годината „ Топ Гън: Маверик “ е прекръстен на „ Том Круз: Мажорик “, „ Тор: Любов и гръмотевици “ – на „ Могъщият Толик: в обич и гняв “, новата част на „ Фантастични животни “ е „ Вълшебните животни: загадките на най-силния вълшебник Албърт от Хогуортс “, „ Миньоните: Гравитация “ е „ Банана: Гравитация “, а „ Джурасик парк “ е „ Светът на Юра в парка “, оповестяват издания като Lenta.ru и News.ru. Към променените имена е добавено и пояснението „ кинолектория “. Вероятно тези смехотворни трансформации на известни кино заглавия не са единствени…

Подобен ход евентуално е подхванат, с цел да могат да се демонстрират нелицензирани в Русия филми без искания от задграничните носители на авторските права. Пиратските прожекции на западни продукции могат да оказват помощ на киносалоните да печелят приходите, от които се нуждаят, с цел да продължат да съществуват и да вършат своя бизнес.

От „ Космос “ са обяснили пред медиите, че дават залата си чартърен и от време на време тази услуга се употребява от много изобретателни клиенти. „ Хората си правят работата, ние не следим какво вършат. Те сами си измислят заглавията “, измиват си ръцете оттова.  

Преди време Асоциацията на притежателите на киносалони, асоциацията „ Интернет видео “ и Руският хартиен съюз изпратиха в Държавната дума своите бележки по законопроект за наложително лицензиране на наличие от „ вражески “ страни. Собствениците на кина и издателите се отнасят позитивно към концепцията, до момента в който от онлайн платформите сочат, че това би било нарушаване на законодателството.

За последната половин година в Русия изцяло са закрити 125 киносалона, което съставлява 6% от общия им брой в страната, излиза наяве от статистически данни, изнесени през вчерашния ден. Заради отсъствието на холивудски министър председатели и доста други кина са закрили част от залите си, само че чакат посещаемостта да се усили през октомври с премиерата на съветската историческа и фентъзи суперпродукция „ Сърцето на Парма “ (Парма се назовава територия в северозападната част на Урал). До края на годината обаче други огромни кино събития не се възнамеряват.

По-рано през годината, след съветската военна инвазия в Украйна, холивудските студиа Universal, Sony, Disney, Warner Bros. и Paramount преустановиха сподели на свои продукции в Руската федерация. 
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР