В Русия днес бе съобщено за смяна на отговарящия за

...
В Русия днес бе съобщено за смяна на отговарящия за
Коментари Харесай

Путин смени важен генерал в началото на мобилизацията

В Русия през днешния ден бе обявено за промяна на отговарящия за логистиката боен с най-голям сан, осъществена при започване на обхватна мобилизационна акция и в миг, когато офанзивата на Украйна сподели, че са налице организационни компликации, съобщи Франс прес.

Армейски военачалник Дмитрий Булгаков е освободен от длъжността заместник-министър на защитата на Руската федерация заради прекосяване на друга работа, разгласи военното ведомство в известие, без да дава детайлности.
-->
Генерал Булгаков е сменен от военачалник полковник Михаил Мизинцев (на снимката), който досега ръководеше Националния център за ръководство на защитата на Руската федерация. Генерал полковник Мизинцев към този момент ще дава отговор за материално-техническото застраховане на въоръжените сили, се споделя още в известието.

60-годишният Мизинцев е заемал редица управителни постове в Генералния щаб по време на дългата си военна кариера, отбелязва Агенция Франс Прес. Той е обект на западни наказания поради ролята си в обсадата на югоизточния украински пристанищен град Мариупол, високомерен през май от съветските сили с цената на огромни опустошения.

Тази смяна беше предшествана от оповестената тази седмица от президента на Русия Владимир Путин готовност на стотици хиляди руснаци, с цел да се даде нов подтик на настъплението в Украйна.

Мобилизацията съставлява огромно организационно предизвикателство. Тя изисква резервистите да бъдат свикани от всички краища на голяма територия, да бъдат екипирани, да бъдат превозени до центровете за образование, а по-късно и до фронта.

Военната намеса на Русия в Украйна обаче извади нескрито обилни компликации във връзка с логистиката. Анализаторите акцентират тези дефекти като една от аргументите, обясняващи компликациите, с които съветските войски се сблъскаха при започване на офанзивата.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР