В Русе ще произвеждаме части за електромобили на водещите производители

...
В Русе ще произвеждаме части за електромобили на водещите производители
Коментари Харесай

Eberspächer: Откриваме 500 работни места в завода в Русе

В Русе ще произвеждаме елементи за електрически автомобили на водещите производители в света

Това съобщи Йорг Шерникау, COO Climate Control Systems/ Automotive Controls, в изявление, оповестено от.

Преди дни международният водач в отоплителните и климатични системи за коли Eberspächer разгласи, че ще влага в производството на електрически нагреватели в България. Новото дружество ще бъде издигнато в Русе до края на 2023. Когато започва производството, екипът в Русе ще има към 150 чиновници. Очаква се компанията да открие до 500 работни места през идващите години.

Г-н Шерникау, за какво Eberspächer реши да открие цех в Русе?

С новия цех планувано разширяваме производството ни на електрически нагреватели, както и на принадлежащата автомобилна електроника. Очакваме пазарът на електрически коли да пораства. Затова считаме, че ще се усили и търсенето на електрически нагреватели за тези коли.

Между кои други местоположения избрахте България и съответно Русе? Кои са преимуществата на страната ни по отношение на други източноевропейски пазари?

Русе като локация разполага с доста положителни транспортни връзки, а поради близостта си до Румъния има и добра база от снабдители, която би трябвало да бъде доразвита. Важни фактори за нас бяха също съществуването на експерти и локалният механически университет. Към това се прибавя и доста мощната поддръжка на локалните управляващи.

Каква е цената на инвестицията?

Ангажиментът ни в Русе е значима инвестиция за нашата компания, тъй като е ориентирана към разрастващ се предстоящ пазар. Нашата фирмена политика не разрешава даване на данни за размера на обособените капиталови планове.

Кога очаквате да бъде подготвен заводът и да започнете действително произвеждане?

През идващите месеци ще бъде построена нова постройка, с цел да може производството на нисковолтови и високоволтови нагреватели да стартира до края на 2023. За да задоволи високото търсене, краткотрайно решение за произвеждане ще започва в Русе през януари 2023 до окончателното довеждане докрай на новата постройка.

Колко работни места ще откриете?

Когато започва производството, в Русе ще бъдат наети към 150 чиновници. През идващите години личният състав ще нарасне до 500 души.

От какви експерти ще имате потребност?

Имаме свободни работни места за разнообразни управителни позиции. Търсим ръководители на екипи и чиновници в отделите Качество, Поддръжка, Производство/ Операции, Финанси, Човешки запаси, Логистика/ Транспорт и Верига на доставки.

Много немски компании се оплакват от дефицит на фрагменти. Каква ще е Вашата тактика за привличане и задържане на личен състав?

Eberspächer е прелъстителен шеф в разрастващия се бранш „ Електротехника “ в автомобилната промишленост. В Русе ще разполагаме с съвременна постройка и насочени към чиновниците уреди.

Не следим изострен дефицит на квалифицирани служащи сега.

Какви артикули ще създават Вашите сътрудници в Русе? За кои клиенти?

В Русе, както споделих, ще произвеждаме нисковолтови и високоволтови нагреватели и нужните електронни блокове. Тези артикули ще се употребяват в електрически коли и хибридни модели с plug-in за европейския и световния пазар, осигурявайки приятна температура в транспортните средства.

Сред клиентите ни са всички известни производители на коли по целия свят.

Как оценявате капацитета и провокациите на аутомотив промишлеността в България?

Много снабдители на автомобилни производители към този момент са основани и работят в България. Това демонстрира капацитета на страната. Предизвикателството е да се приспособява образованието в университети, учебни заведения от всевъзможен тип (напр. механически училища) към по-нататъшното индустриално развиване в региона на осведомителните технологии или мехатрониката. Считаме, че инфраструктурата ще продължи да се развива с растежа на стопанската система.

Как ще се отрази Зелената договорка на електрическата подвижност в Европа?

Европейският пазар предлага мощен капацитет за развиване с електрическата подвижност. Това ще докара до доста добър капацитет за развиване и на пазара на снабдители.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР