В рубриката Четиво Дневник публикува откъс от Микробният фактор, с

...
В рубриката Четиво Дневник публикува откъс от Микробният фактор, с
Коментари Харесай

"Микробният фактор" на д-р Хироми Шиния

В рубриката " Четиво " Дневник разгласява фрагмент от " Микробният фактор ", с създател доктор Хироми Шиния, възложен от Издателство " Сиела "

Световноизвестен гастроентеролог разкрива по какъв начин да бъдем по-енергични и витални посредством храната
" Микробният фактор " от доктор Хироми Шиния е една от най-полезните книги за здравословно хранене и метод на живот.

С развиването на модерната медицина сме привикнали да търсим решението на всеки здравословен проблем в съответните лекарства, с които най-бързо и дейно да го преборим. Но какво в случай че, вместо към заболяванията, насочим вниманието си първо към здравето? И по какъв начин можем да запазим жизнеността и силата си през целия си живот?

Световноизвестният гастроентеролог доктор Хироми Шиния (1935-2021), създател на книгите " Подмладяващият ензим " и " Ензимният фактор ", посвещава дългогодишната си кариера точно на този въпрос и събира своя опит, проучвания и теории в скъпия справочник за здравословен метод на живот " Микробният фактор ", който излиза у нас в ново издание.

" Ти си това, което ядеш " е фраза, която всички сме чували безчет пъти, само че в всекидневието си като че ли одобряваме повече като факсимиле, в сравнение с като работеща формула, която да съблюдаваме.

В " Микробният фактор " доктор Шиния обръща внимание точно на храната като първоизточник на сила и на наличен и понятен език ни среща с микровселената на личните ни вътрешности - и ежедневното ѝ въздействие върху нашето здраве.

Разглеждайки способността на клетките в човешкия организъм да се пазят и пречистват, японско-американският гастроентеролог изяснява по какъв начин трилионите бактерии, които живеят в нас, могат да бъдат употребявани в наша изгода.

На базата на професионалния си опит и богатите си познания за нашите тела и по какъв начин те действат, експертът предлага предлага нов метод на хранене и живот, наименуван Шиния Биозим - който да ни резервира здрави, като понижи до най-малко потребността ни от лекарска помощ.

Състоящ се от 7 основни точки, здравният способ на доктор Шиния комбинира положителната диета с съответната отмора, умерената физическа натовареност и позитивното мислене и разкрива тайните на здравите вътрешности, хубавичко кръв и бликащите от сила кафези.

В тази книга ще откриете:
• за какво някои от най-популярните препоръки за хранене не просто не работят, а и вредят на тялото ни;
• какъв е ключът към естествения имунитет;
• какво е добре да се яде и какво не;
• за какво е значимо да пием " добра " вода;
• за какво преценката ни за микроорганизмите като " положителни " и " неприятни " е подвеждаща и други
Любопитен, учебен и с лесни за осъществяване рекомендации, " Микробният фактор " е потребен справочник, който ни учи на изкуството да познаваме личното си тяло, да му отговаряме и да се вслушваме в потребностите му.

Д-р Хироми Шиния (1935-2021) е доктор, визионер и откривател на трансформиралата се в стандарт техника на слабоинвазивната колоноскопска полипектомия. През своята десетилетна лекарска процедура той е бил професор по хирургия в Медицинския лицей " Алберт Айнщайн ", началник на ендоскопското поделение в болничното заведение " Бет Израел " в Ню Йорк, както и консултант за болничното заведение " Маеда " и гастроентерологичната клиника " Хандзомон " в Япония.

Като четец на " Дневник " може да купите книгата със специфична отстъпка от най-малко 10% в. Кодът за нея е 10Dnevnik. Поръчайте книгата.
Ако в настояща промоция има по-висока отстъпка - тя важи за вашата покупка.

 Микробният фактор (Ново издание)С код 10Dnevnik получавате най-малко 10% отстъпка
Откъс от " Микробният фактор " на доктор Хироми Шиния

Глава 1

Ново виждане за човешкото тяло

Един нов модел на човешкото здраве би трябвало да стартира с ново виждане за нас и нашето място в природата. Тук, в Съединените щати, доста хора приказват за загрижеността си за околната среда; пишат се книги за екологичното равновесие и за последствията от световните климатични промени на планетата. Не по този начин необятно е приет фактът, че нашите тела са също една екологична система и са основна част от Земята, на която живеем.

Като очевидец на дебатите за опазването на здравето в Съединените щати аз откривам, че липсва един от ключовете към тази полемика. Преди да можем да забележим чист нашия път към по-добро опазване на здравето, имам вяра, че е значимо да разберем и да почувстваме самостоятелната си връзка с по-голямото цяло и по-специално тази, която реализираме посредством нашите вътрешности.

Добре, аз съм гастроентеролог и може би моята позиция е изкривена от половинвековното упражняване на медицина като експерт по храносмилателната система. Но аз знам, че червата ни са освен дълги, тесни тръби. Те са първичната ни връзка със Земята.

Нашият свят е жив с помощта на микроорганизмите - първичните форми на живот, които се намират на всички места: от морските дълбини до полярните безконечни ледове. Тези организми дружно образуват един взаимосвързан пласт на живот на всяка повърхнина на планетата ни. Повечето читатели към този момент знаят, че чревните бактерии, положителни и неприятни, са ключ към здравето, само че моето внимание не е лимитирано единствено към вътрешната галактика.

Вселената, за която приказвам, е доста по-голяма. Почвата, в която порастват зеленчуците, които ядем, гъмжи от въздействия на микроорганизми. Качеството на тази почвена среда оказва непосредствено въздействие върху качеството на храната, която се създава в нея, а потреблението на тази храна дефинира положението на нашите вътрешности и в последна сметка на нашето здраве.

Всеки ден храната, която консумираме, би трябвало да се трансформира в сила. Червата правят тази жизненоважна задача: това, което ядем, се смила и всмуква от кръвоносните съдове, свързващи червата с клетките на цялото тяло. Тази цялост от четиресет до шейсет трилиона кафези прави индивида живо създание.

Червата са също по този начин мястото в тялото, където се създават ензимите. Тези ензими са тласъкът за всяко деяние в нашите кафези. Да бъдеш цялостен с витална сила, значи, че клетките в цялото тяло са дейни и обезпечават сила. Чували сте доста пъти: " Ти си това, което ядеш ". Вероятно изречението е било повтаряно толкоз постоянно, че към този момент не може да притегли вниманието ви, само че въпреки всичко то си остава истина. Какво (и как) ядете, въздейства върху тялото и мозъка ви.

В актуалната медицина медикаментите и интервенциите са водещите способи на лекуване. Рядко може да срещнете доктор, който да ви предложи здравословен хранителен режим, ориентиран към метода, по който поемаме силата от храната в тялото и чиято цел е възстановяване здравето на червата. Вместо това и лекарите, и пациентите са еднообразно заети с отстраняването на непосредствените признаци, без да схващат същинските аргументи за болестта. Със скъпите си медикаменти и технологии американската система сътвори здравен модел, който единствено богатите могат да си разрешат. Но даже и при тези високи цени дали нашата система в действителност се грижи за здравето ни?

Аз имам вяра, че грижата за здравето би трябвало да стартира с храносмилателната система и с храната, която одобряваме. В тази книга ще ви срещна с това по какъв начин червата ни са нашата жизненоважна връзка с силата на Вселената и по какъв начин можем да укрепваме и поддържаме здравето си посредством укрепването на тази връзка.

Предишната ми книга, Ензимният фактор, оповестена в Япония и Съединените щати, провокира повишение на интереса към тези хранителни и здравни рекомендации. Тя беше повода доста хора да включат тези рекомендации в ежедневния си живот.

През полувековната си процедура на доктор аз съм събрал историите на питателните режими на хиляди хора, сравнявайки ги с особеностите на техните вътрешности. Това ми даде опция да вникна във връзката сред хранителния режим, здравето на червата и здравето на останалата част от тялото. Планината клиничен материал ме убеди, че това, което виждам през ендоскопа - дали червата са чисти или мръсни, здрави или нездрави, зависи от това какво нормално яде пациентът.

Състоянието на червата на собствен ред ще дефинира положението на кръвта, която придвижва жизненоважните хранителни субстанции до всяка клетка на тялото. Вярвам, че може да живеете дълго без съществени болести... само че единствено в случай че имате вътрешности на човек, който се храни здравословно.

Здравният способ на Шиния, който аз назовавам Шиния Биозим, е цялостен с секрети за реализиране на здрави вътрешности, здрава кръв и бликащи от сила кафези. Ще научите за какво, от позиция на червата, някои необятно публикувани препоръки за хранене в действителност са нездравословни за доста хора. Още по-важно е, че ще научите какво е добре да се яде и за какво. Също по този начин ще научите по какъв начин да чувате личното си тяло и да му отговаряте, да разбирате езика на червата си, с цел да можете фрапантно да подобрите своето здраве.

Голяма част от проучванията ми беше ориентирана към ензимите, които работят в клетките. Опитах се да ги осмисля, като ги нарекох нюзими, тъй като те са ензими, които работят непрекъснато, обновявайки тялото. Нюзимите са корените на нашата витална мощ и сила. Ако проучите интензивността на клетките от позиция на нюзимите, ще разберете за какво толкоз доста хора страдат от загуба на сила, а мотивацията и изобретателната им жизнеспособност спадат. Ще разберете проблемите, породени от опитите естествената витална мощ да се замести със стимуланти като кофеин, захар и даже още по-вредни субстанции.

Манията за външен тип и хубост е още нещо, с което водим война против природата. Ние използваме всичко - от имплантиране на средства за разграждане на мазнини (fat burners) до ботокс, с цел да изглеждаме по-млади и по-привлекателни. Въпреки че, действително видяно, хубостта е естествено здраве. В животинското царство хубостта е външен белег на здраве и жизнеспособност. Животните с четина са по-силно привлечени от екземплярите от противния пол, които имат лъскава четина и чисти и блестящи очи. Това е естественият метод на природата да спомага за разпространяването на най-здравите екземпляри от всеки скотски тип.

Сключването на мир с природата значи нов режим за хубост, учреден на здравословно хранене и метод на живот. Здравословният метод на живот ще усъвършенства освен " вътрешното ви лице " - чревния ви тракт, само че ще направи и другото ви лице по-красиво от нормално. Здравото " вътрешно лице " се отразява също по този начин на положителната активност на сърцето, на възприятието за сигурност и самоувереността.

Разбира се, в случай че преминете към последна диета, без да мислите за здравето на червата си, може и да съумеете да намалите тежестта си. Ако отслабвате с по към 2,5 кг на месец, може да изпитате възприятие на задоволство и това вероятно ще увеличи увереността ви. Но в случай че тази диета не включва смяна към здравословен метод на живот, вие няма да постигнете никаква същинска хубост. Ако сте постигнали убеденост от такова достижение, тя ще бъде краткотрайна.

След прочут интервал ще възвърнете тежестта си и ще би трябвало да преминете към друга диета. Причината множеството диети да са с краткотраен резултат, е, тъй като те не съумяват да подобрят положението на червата, които са основата на здравето на тялото и мозъка. Ако желаете да бъдете в действителност красива жена или прелъстителен мъж, вие би трябвало да обърнете на първо място внимание на червата си.

Мъже и дами с по този начин нареченото " шкембе " евентуално страдат от метаболитен синдром, именуван също по този начин " синдром на инсулинорезистентност " - цялост от болести, които усилват риска от насърчаване на сърдечносъдови болести и диабет. Някои изследвания правят оценка, че заболеваемостта от него в Съединени американски щати доближава до 25%. Последните проучвания демонстрират, че продължителният стрес може да бъде основна причина за метаболитния синдром посредством нарушаването на хормоналния баланс на хипоталамо-хипофизно-надбъбречната ос (HPA-ос).

Такива старания като ограничение приемането на калории или изморителното осъществяване на нетипични извършения могат да провокират изкуствен стрес върху тялото. Зад казуса с тежестта или телесните мазнини стои казусът с метода на живот. С други думи, една строга диета е стресирала тялото и довела до утежняване свойствата на червата, което от своя страна е провокирало затлъстяване, състаряване на кожата и болестно положение на организма.

Начинът ни на живот и методът ни към грижата за здравето се разведоха с природата и започнаха да разчитат на опцията ни да използваме науката и технологиите против нея - нашата лична физическа природа и естествения свят, в който живеем. Днес ние можем посредством науката и технологиите да си сътрудничим с природата. Ние самите сме част от нея и същинската грижа за здравето в бъдеще ще би трябвало да стартира с признанието и цялостното приемане на този факт.

Докато продължаваме да приказваме и мислим за здравето като за война с природата, ние ще се борим против личната си плът и ще режем клона, на който стоим. В последна сметка губещите ще сме ние. Това се вижда най-ясно при войната ни против патогените. Време е да станем другари с микробите, които живеят на всички места към нас и в нас.

Всичко, което би трябвало да знаете за:
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР