В родното си село премиерът Стефан Янев се среща с

...
В родното си село премиерът Стефан Янев се среща с
Коментари Харесай

Кметове се жалват на премиера, събира ги във вторник

В родното си село министър председателят Стефан Янев се среща с Националното съдружие на кметовете на кметства преди да участва на обичайния локален събор.

Той се съгласи, че кметовете на дребни обитаеми места имат доста проблеми, само че сподели още, че те са свързани с тези на кметовете на общини - със самофинансиране и делегираните бюджети.

"Идеята е част от локалните налози да са на тяхно разположение. Най - пострадали са най-малките, тъй като са подвластни от централизираното финансиране и от активността на Общинските препоръки ", разказа той.

Премиерът направи спогодба, че не би могъл да взима решения по отношение на тази обстановка, само че е значимо да се чуят позициите.

"Да приказваме за финансова проверка не е миг ", сподели на излизане от срещата Янев.

Във вторник той ще има среща с Националното съдружие на общините.

"Целта ми е оптимално да събера информация къде е казусът. И по какъв начин парите на общините да стигат до най-малкото обитаемо място. Дебатът за децентрализация продължава ", сподели Янев.

Според кметовете е нужна смяна в един или два закона, с цел да може делегираните пари да стигат до последния кмет. И той да е в услуга на жителите.

"След диалога във вторник ще преценим дали няма да оставим на идващото държавно управление самодейност в тази посока ", приключи министър председателят Янев.-
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР