В резултат на валежи в събота, 4 ноември, ще има

...
В резултат на валежи в събота, 4 ноември, ще има
Коментари Харесай

Цяла България изтръпна! МОСВ алармират: Има опасност от сериозни наводнения, нивата на реките ще се повишат

В резултат на превалявания в събота, 4 ноември, ще има обилни покачвания на речните равнища във водосборите на реките западно от р. Русенски Лом, в това число, в горните елементи от водосбора на р. Камчия (над бент. Камчия), в целия Източнобеломорски и Западнобеломорски басейн. Очакват се местни разливи и наводнения. За това осведоми на уеб страницата си Министерството на околната среда и водите (МОСВ).
В неделя реките ще се оттичат, чакат се покачвания на равнищата на основните реки в долните им течения. В понеделник речните равнища в басейна ще бъдат без основни промени или ще се намаляват, показват от Министерство на околната среда и водите.
Подробности за точните места, на които, вследствие на интензивни превалявания, има заплаха от пораждане на поройни наводнения, са налични тук.
От министерството обръщат внимание, че за на следващия ден Националният институт по метеорология и хидрология е издал предизвестие от втора степен (оранжев код) за цялата страна. В 13 области от западната половина на страната за обилни превалявания от дъжд и гръмотевици. Количества 40-70 mm, на обособени места и повече. В областите Велико Търново, Габрово, Стара Загора и Кърджали за мощен стремителен южен вятър и обилни превалявания от дъжд. Количества 40-50 mm. В останалите 11 области от Източна България за мощен южен вятър с пориви 25-28 m/s., показват от Министерство на околната среда и водите.
По-рано през днешния ден от Столичната община оповестиха, че кметът на София Йорданка Фандъкова е наредила непрекъснато наблюдаване на речните равнища, общинските язовири и разчистване на дъждоприемни шахти по отношение на предстоящите значителни превалявания в страната на следващия ден.
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР