В резултат на валежи днес и през следващите три дни

...
В резултат на валежи днес и през следващите три дни
Коментари Харесай

Цяла България изтръпна! МОСВ алармират: Има опасност, нивата на реките ще се повишат

В резултат на превалявания през днешния ден и през идващите три дни се чакат покачвания на речните равнища в някои от водните басейни, оповестява Министерството на околната среда и водите (МОСВ) на уеб страницата си.
Данните сочат, че по-значително повишаване на водата през днешния ден е допустимо в Дунавския басейн – в долните течения на главните реки западно от р. Вит. В следобедните и вечерните часове на 24-ти и 25 ноември, вследствие на превалявания от дъжд и сняг, ще има покачвания на речните равнища в целия басейн, прецизират от Министерство на околната среда и водите. По-значителни покачвания са вероятни във вечерните часове на 24 ноември и през нощта против 25 ноември във водосборите западно от р. Искър.
Очакват се покачвания на речните равнища и в Черноморския басейн. Такива се предвиждат във водосборите на реките южно от Варна. „ По-значителни покачвания са вероятни във водосборите на реките Средецка, Факийска, Ропотамо, Дяволска и Велека “, показват от Министерство на околната среда и водите. След намаление на следващия ден и в петък, в събота се чакат нови покачвания на речните равнища, по-значителни – в следобедните и вечерните часове, във водосборите на южночерноморските реки.
Покачване на водите ще има и в Източнобеломорския басейн през идващите дни – прогнозите са за речните равнища в долните елементи от водосбора на р. Тунджа и на р. Арда. В резултат на превалявания от дъжд и сняг в събота ще има покачвания на речните равнища в целия водосбор, споделят още от Министерство на околната среда и водите.
Времето на следващия ден ще бъде най-вече облачно, на обособени места, основно преди обяд, със слаби превалявания от дъжд. Вятърът още сутринта ще отслабне, по-късно денем ще се ориентира от запад-югозапад и ще стартира стопляне. Преобладаващите оптимални температури ще са сред 7° и 12°, в София – към 9°, оповестиха по-рано през днешния ден от Националния институт по метеорология и хидрология.
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР