В резултат на последните пожари има повишаване (на замърсителите на

...
В резултат на последните пожари има повишаване (на замърсителите на
Коментари Харесай

Нено Димов твърди, че няма превишаване на нормите на замърсителите на въздуха

" В резултат на последните пожари " има повишение (на замърсителите на въздуха), само че не и превишаване на нормите им ", съобщи министърът на околната среда Нено Димов в изявление за bTV и посочи, че резултатите за чистотата на въздуха в Ботевград ще бъдат известни на 21 август.
Димов означи, че " мобилните станции мерят избрани замърсители, а не всички. " Димността, която се вижда, или миризмата, която се усеща, не са обект на премерване. Не разполагаме с такава инсталация. Това са инцидентни случаи ", съобщи министърът.
" Това, което се мери (като замърсители), е това, което е най-опасно за здравето ", съобщи Нено Димов.
В България има 116 сметища , които са като възпламенилото се в Свищов – затворени, само че нерекултивирани. За да не се възпламеняват, те би трябвало да се рекултивират Само 31 общини са кандидатствали, с цел да се възползват от програмата за рекултивацията на тези депа за боклуци, означи министър Димов, което е доста дребен брой, само че той го отдава на предизборния интервал и обстоятелството, че финансирането е обезпечено тази година. Що се отнася до пожара до автомагистрала " Струма ", става въпрос за площадка за скупчване на вторични първични материали, а не за хранилище за боклуци. Ще бъде осъществена инспекция на екоинспекцията в Перник, която е трябвало да реализира надзор върху площадката.
Министърът разяснява и следствията от чумата по прасетата. " Стараем се да даваме терени, които са подобаващи за загробване на умъртвените животни – надалеч от вододайни зон и и без високи подпочвени води ", съобщи Димов, която означи, че в този развой е извънредно значим и последващият надзор.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР