В резултат на добрата комуникация между правоохранителните органи и правораздавателните

...
В резултат на добрата комуникация между правоохранителните органи и правораздавателните
Коментари Харесай

МВР отчита ръст на катастрофите и на случаите на домашно насилие у нас

В резултат на положителната връзка сред правоохранителните органи и правораздавателните има повишение на разкриваемостта на престъпността с 6%, както и спад с 3% на броя на осъществените закононарушения. Има растеж на пътнотранспортните катастрофи, въпреки че има понижение на жертвите, само че има нарастване на ранените и тежките произшествия. Затова би трябвало да се завишават контролните функционалности и да завлекат другите способени институции. Това разгласи основният секретар на Министерство на вътрешните работи Живко Коцев на брифинг.
По думите му би трябвало да се заложи върху предварителната защита на наркоразпространението в границите на учебните заведения, посредством превантивни стратегии, както и против деянията на експанзия. " Наркоразпространението е приоритет на Министерския съвет, надлежно това е доста явен ангажимент на ведомството ", уточни той.
Има завишение на случаите на домашно принуждение, регистрира още основният секретар на Министерство на вътрешните работи. Според него там би трябвало да се работи доста интензивно и също в посока предварителна защита.
Той очерта и още един приоритет: повишение на професионалната подготовка на чиновниците на Министерство на вътрешните работи, защото в последните месеци са открити " много съществени дефицити в това отношение ".
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР