В резултат на действията на спецпрокуратурата и МВР в София,

...
В резултат на действията на спецпрокуратурата и МВР в София,
Коментари Харесай

8 били арестувани за шпионския скандал с русофилите

В резултат на дейностите на спецпрокуратурата и Министерство на вътрешните работи в София, Перник и Брезник са арестувани 8 лица  за 24 часа. Те са били разпитани. Това сподели министърът на вътрешните работи Младен Маринов по време на съвещанието на Народното събрание.

Министърът уточни още, че са извършени разнообразни по тип дейности по следствието, огледи, претърсвания, изземвания, персонални обиски и други дейности по следствието на територията на град Перник, град София и Брезник. В резултат на тези дейности със заповед за задържане според Закона за Министерство на вътрешните работи до 24 часа са арестувани 8 лица, които са предадени на следствените органи в границите на осъществяване на постановлението. В рамките на периода на задържането въпросните лица са конвоирани до постройката на следствения отдел на Специализираната прокуратура, където са предоставени на следовател за продължение на процесуалните дейности с тях ", сподели Маринов.

Председателят на ДАНС Димитър Георгиев разгласи, че по следствието за пране на пари е открит трансфер на финансови средства от съветски жител от общество „ Двуглав орел ”.

" Според данните посредством построената скица се финансират мероприятия, които засягат националната сигурност на страната. Чуждите жители, ръководители на двете засечени организации обществено са заявили, че водят хибридна война против Запада. Придобита е информация, че развиват взаимна активност и работят координирано. Събрани са данни, че Малинов поддържа контакти с непознатите жители, неведнъж пътува до Русия, където организира срещи с тях, получава задания от тях, а в някои случаи и финансови средства. Придобити са данни, че Малинов е изготвил докладна бележка на съветски език по отношение на нуждата от геополитическата преориентация на България. В същата се предлага да бъдат провеждани редица мероприятия, свързани с избрани дейности в областта на вътрешнополитически живот, които да доведат до такава смяна в ориентацията на страната ", сподели още Георгиев.

Депутатът от Българска социалистическа партия Георги Сливенски изиска да се прегласува решението за чуването на Маринов, Георгиев и премиера Бойко Борисов да бъде на закрито съвещание.

„ Всички видяхме равнището на доверие в Народното събрание, а то е под 15%. Лошото е, че ние самите вършим това да е по този начин. Молим да се положат старания за повишение на престижа на институцията и когато има подобен значим проблем в страната, ние да се скриваме тук и да приказват тук неща министърът на вътрешните работи и ръководителят на ДАНС да ни споделят неща, които към този момент знаем ”, сподели той и акцентира, че е належащо да има закрито съвещание, на което да се обяснят елементи по случая със задържането на някогашния основен редактор на вестник „ Дума ” и ръководителят на Движение „ Русофили ” Николай Малинов.

Независимият народен представител Павел Шопов изиска да бъде изслушан и основният прокурор Сотир Цацаров.

„ И двамата се оправдаха, че нямат позволение от основния прокурор да изнесат повече информация. След чуването на двамата, информацията не е повече, в сравнение с преди да влезем в залата. Човекът, от който можем да получим информация е Сотир Цацаров. Нека да го поканим и да го изслушаме ”, прикани той.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР