В разрастващия се скандал около германската автомобилна индустрия за първи

...
В разрастващия се скандал около германската автомобилна индустрия за първи
Коментари Харесай

За първи път министър наложи забрана за достъп до пазара за модел германски джип

В разрастващия се скандал към немската автомобилна промишленост за първи път министър постанова възбрана за достъп до пазара.

Транспортният министър Александър Добринт забрани на Porsche да продава избран модел джип поради открита операция в софтуера. В трилитровия TDI дизелов мотор на Porsche Cayenne е конфигуриран програмен продукт, който занижава данните за отделяните нездравословни газове. Добринт задължи концерна да изтегли от европейския пазар над 22 хиляди автомобила, с цел да деинсталира въпросния програмен продукт.

Вчера министърът на околната среда на Германия Барбара Хендрикс загатна за политически чадър над немската автомобилна промишленост. Тя съобщи, че браншът явно се е чувствал недостижим, откакто най-големите пет концерна са си разрешили операции в софтуера.

Журналистическо следствие на списание „ Шпигел " твърди, че Volkswagen, Audi, BMW, Porsche и Daimler освен са манипулирали данните за отделяните нездравословни газове, само че и са имали картелни сделки за ценовата си политика още от 90-те години.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР