В различни култури по света съществуват предмети, които се смятат

...
В различни култури по света съществуват предмети, които се смятат
Коментари Харесай

Митове и вярвания: Предметите, които се свързват със щастие и благополучие

В разнообразни култури по света съществуват предмети, които се считат за носители на благополучие и шанс. Нерядко хората се обръщат към тези предмети в вяра да привлекат благоденствие в живота си. В тази публикация ще проучим някои от най-известните предмети, свързани с вярвания за благополучие и шанс, и ще разгледаме митовете и вярванията, които ги заобикалят.

Четка за зъби от слонова кост:
В някои култури се счита, че четка за зъби от слонова кост притегля благополучие и шанс.Митът се основава на визията, че слоновата кост е обвързвана с мощност и мощ на слона, който се счита за знак на шанс и отбрана.Въпреки това, в актуалното общество потреблението на слонова кост е неразрешено и недопустимо, заради опасността за слоновете и законите за запазването на природата.
Лепенка или талисман за шанс:
Лепенките или амулетите се употребяват от хората от епохи като средство за привличане на шанс и отбиване на отрицателни сили.Те могат да бъдат предмети като руни, знаци, дребни фигурки или стъклени мъниста, които се носят като аксесоари или се слагат на очевидно място в дома или на работното място.Вярва се, че тези предмети имат защитно и укрепващо деяние и могат да донесат шанс, благоденствие и естетика.
Клошончета (щастливи звънчета):
Клошончетата се свързват с вярвания за благополучие и шанс, изключително в азиатската просвета.Вярва се, че звъненето на клошончетата отблъсква злите духове и притегля щастието.Обикновено се употребяват като украса в дома или като аксесоари, които се носят на ключалки или чанти.
Червената раница:
В китайската просвета аленият цвят се свързва с шанса и щастието.Червената раница се счита за притежател на шанс, изключително при студенти или хора, които търсят триумф и разцвет.
Талисмани и знаци на шанс:
Има разнообразни знаци и талисмани, които се свързват с шанса в разнообразни култури.Например, в китайската просвета знаци като златна рибка, китайския зодиак, късметлийката или признакът на бескрайността (непрекъснатата осем) се считат за носители на шанс.
Лапа на заек:
В някои култури се има вяра, че лапата на зайците носи шанс и защищава от злобни сили.Този знак на шанс се употребява постоянно като аксесоар или украса.
Бяла хавлия или плат:
В някои култури бялата хавлия или плат се свързват с шанс и благоденствие.Тази религия произтича от символиката на чистотата и невинността, които белите тъкани съставляват.
Електронни талисмани:
В актуалната ера някои хора имат вяра, че електронните талисмани като камъчета, ключове или обереги на телефона им носят шанс и отбрана.Вярва се, че тези предмети притеглят положителни сили и положително въодушевление.
Важно е да се означи, че вярванията за носителите на шанс варират в другите култури и може да има разнообразни истории и митологии към тях.

Вярванията за предмети, които носят благополучие и шанс, са част от културното завещание на доста общества. Въпреки че тези предмети могат да имат алегорично или прочувствено значение за хората, би трябвало да имаме поради, че шансът и благополучието в живота ни са повече свързани с нашите старания, решения и околната среда, в сравнение с с предмети. Все отново, вярванията за носители на благополучие и шанс отразяват желанието на хората да привлекат позитивния и сполучлив живот и да се усещат предпазени и благословени.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР