В разгара на Втората световна война на 18 декември 1941

...
В разгара на Втората световна война на 18 декември 1941
Коментари Харесай

1941: Нацисткото коледно парти на Хитлер

В разгара на Втората международна война на 18 декември 1941 година Адолф Хитлер взема решение да провежда коледно празненство в Мюнхен.

Във видеото горе вижте няколко мита за Хитлер

Един от персоналните фотографи на фюрера – Уго Ягер, прави поредност от цветни фотоси на празненството, които заравя в буркан подземен в края на войната.

Странната история на вещерското вуду празненство за убийството на Хитлер

Той ги изравя 10 години по-късно, през 1955 година, и ги оставя в банков сейф дружно с 2000 други фотографии. Така тези фотоси съумяват да се запазят и да стигнат до нас през днешния ден.

Нацистката Коледа била надалеч от обичайната

След като идват на власт през 1933 година нацистите трансформират името на Коледа на Джулфест и стартират да пропагандират за немските корени на този празник, обвързвайки го със зимното слънцестоене.

ВИЖТЕ ОЩЕ СНИМКИ ОТ КОЛЕДНОТО ПАРТИ НА ХИТЛЕР В ГАЛЕРИЯТА

Нацистката идеология стартира да проповядва, че всички детайли, свързани с Коледа, идват от антични немски обичаи и Бъдни вечер няма нищо общо с раждането на Исус, а с прераждането на Слънцето.

Дядо Коледа бил избран като християнска акомодация на Один

Празнични постери от този интервал изобразяват Один като „ Коледния човек “ или „ Човека на сълнцестоенето “, който язди бял кон, има сива брада, необятна шапка и носи торба, цялостна с дарове.

Трагичната орис на Хелга Гьобелс - обичаното дете на Хитлер

Коледната ясла е сменена от нацистите с коледна градина с дървени елени и зайци, а Дева Мария и Исус са изобразявани като русата майка и русото дете.

Нацистката идеология протяга ръка и на коледната елха

Коледното дърво е преименувано на „ Светещото дърво “, а коледната звезда е сменена със свастика, тъй като била считана за античен знак на слънцето.

Вижте по какъв начин честват Коледа по света в фотоси

Коледните песни като „ Тиха нощ “ са изменени по този начин, че да не загатват Господ, Исус или други думи, свързани с християнството.

Следете ни на всички места и когато и да е с мобилното приложение на Vesti.bg. Можете да го изтеглите от Гугъл Play и AppStore.

За още вести харесайте страницата ни във Фейсбук ТУК

Четете още:

Хитлер обичал "Снежанка ", Сталин - "Тарзан ", а другите?

Една история от "Аушвиц " - "Менгеле и седемте джуджета "

Германски военни реагират на фотоси от концентрационни лагери
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР