В разгара на повишеното пазарно внимание както от страна на

...
В разгара на повишеното пазарно внимание както от страна на
Коментари Харесай

Solana: Криптовалутата се представя блестящо – ще има ли SOL ETF?

В разгара на нарасналото пазарно внимание както от страна на търговците, по този начин и от страна на институциите, провокирано от вероятността за утвърждение на спот Биткойн борсово търгуван фонд (ETF), се следи незабравим скок в цената на Solana Trust (GSOL) на Grayscale.

Тъй като акциите на GSOL означават извънреден растеж, достигайки забележителните четри пъти цената на базовия токен Solana ( SOL ), явно е, че институционалните вложители интензивно търсят експозиция към този обещаващ блокчейн .

Това поражда завладяващия въпрос: Ако бъде утвърден Биткойн ETF, може ли институционалните вложители да насочат вниманието си към Solana спот ETF?

Тръстовете за криптовалути на Grayscale се трансфораха в желан метод за нахлуване на американските финансови институции в крипто пространството, осигурявайки достъп до цифрови активи посредством обичайните финансови канали.

За разлика от ETF-ите, тръстовете на Grayscale не наблюдават тъкмо пазарната стойност на акциите на тръста, което води до съмнения в цените на продуктите и води до награди и отстъпки. По-специално, GSOL стана очевидец на невиждан скок, като акциите му се усилиха повече от два пъти през последната седмица и доближиха изумителните девет пъти пазарната стойност на SOL.

Понастоящем акциите на GSOL се търгуват на рекордно високата цена от $202, спрямо $87 при започване на ноември, и съставляват забележителна награда от 784 %. Този скок е незабравим, като се има поради, че SOL се търгува за $55 все още на писане на публикацията, а тръстът има 0.38 SOL на акция.

Тази забележителна награда демонстрира внезапно повишаване на интереса от страна на институционални вложители, които търсят експозиция към Solana. Ралито е в унисон с 40% нарастване на цената на SOL през последната седмица, като за пръв път от май 2022 година насам бе преодоляна бариерата от $60, макар, че по-късно цената на алткойна спадна под въпросното равнище.

Въпреки неотдавнашните си облаги GSOL остава доста по-малък от своя Биткойн аналог, Grayscale’s Bitcoin Trust, който може да се похвали с активи под ръководство в размер на $23 милиарда спрямо $6.3 милиона на GSOL. Въпреки това неотдавнашният скок на цената на GSOL акцентира възходящия интерес към Solana и възприетия от нея капацитет за дълготраен напредък.

Източник: cryptodnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР