В разгара на конфликта между Русия и Украйна светът следи

...
В разгара на конфликта между Русия и Украйна светът следи
Коментари Харесай

„Оръжието на Страшния съд“: Какво може да причини руският „Посейдон“?

В разгара на спора сред Русия и Украйна светът следи от близко разработваното от Москва нуклеарно оръжие, което може да аргументи края на света - торпедото " Посейдон ". Това е така наречен съвременно „ Оръжие на Страшния съд “. Торпедото се движи под водата и при взривяване основава нуклеарно цунами с височина 500 метра, което пада върху крайбрежните градове, предава РИА Новости.

През април 2022 година, когато английският министър председател Борис Джонсън направи изненадващо посещаване в Киев, заемайки твърда позиция по отношение на Москва, съветски ефирен канал го предизвести, че „ Посейдон “ е оборудван с нуклеарна бойна глава до 100 мегатона и че в случай че експлодира покрай Британските острови, повдигнатата вълна ще ги погълне и ще трансформира териториите в " радиоактивна пустиня ".

На 2 октомври италианското издание на La Repubblica заяви, че атомната подводница с „ Посейдон “ е напуснала базата за възможни нуклеарни опити. На 6 октомври президентът на Съединени американски щати Джо Байдън съобщи, че в случай че Русия употребява нуклеарно оръжие, тогава нуклеарният " Армагедон " ще бъде неминуем.

Колко вреди може да аргументи радиоактивно цунами с височина 500 метра?

Например височината на Статуята на свободата в Ню Йорк е 93 метра, а Empire State Building е 443 метра. Вълната би блъснала града доста по-високо от тези здания. Според съветско научно списание, на равнинен терен, цунами, което се издига, може да премине 500 километра във вътрешността, т.е. да доближи Вашингтон. Районите от крайбрежието, които ще бъдат наранени, ще станат необитаеми след десетилетия. Ако съветският " Посейдон " вдигне цунами на 500 метра височина, светът ще свърши.

" Посейдон " се движи със скорост 130 километра в час на дълбочина от хиляда метра. Той има на практика безграничен обхват с помощта на нуклеарната си система за задвижване, което затруднява прихващането му с стандартни ракети с стеснен обхват ”, твърди японският боен специалист Казухико Иноуе.

Съединени американски щати от своя страна нямат оръжия, сравними с „ Посейдон “ точно по тази причина съветското торпедо съставлява сериозна опасност за тях.
Ако обявата е била забавна и потребна за Вас, не пропускайте да ни последвате в обществените мрежи Фейсбук, LinkedIn, Twitter и Instagram, както и да се запишете за E-mail бюлетина ни.
Източник: economic.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР