В ранния следобед изтича 24-часовия арест на президентския секретар по

...
В ранния следобед изтича 24-часовия арест на президентския секретар по
Коментари Харесай

Обявяват дали Илия Милушев, Пламен Узунов и Пламен Бобоков ще станат ли обвиняеми

В ранния следобяд изтича 24-часовия арест на президентския секретар по правните въпроси и антикорупцията Пламен Узунов и на съветника по сигурността на президента Илия Милушев.

Преди задържането им прокурори, полиция и чиновници на звеното за отбрана на очевидци претърсиха кабинетите им на „ Дондуков " 2. Илия Милушев беше арестуван по досъдебно произвеждане за разпространение на държавна загадка. По него има двама обвинени и втори с полицейски арест през вчерашния ден.

По делото президентският консултант е бил разпитват като очевидец няколко пъти. Доброволно е предал телефона си, а в него е открита информация, отнасяща се до службата за подслушване ДАТО. Предал е и документи с гриф секретно. Затова, по думите на основния прокурор, проверяващите са поискали да влязат в кабинета му.

Заради следствие за търговия с въздействие, другият претърсен кабинет на „ Дондуков " 2 беше на президентския секретар Пламен Узунов.

От няколко седмици прокуратурата поредно оповестява негови чатове с предприемача Пламен Бобоков, в които става дума за посланически назначения, търсещи опрощение на пандизчии и ориста на либийския транспортен съд " Бадр ". Собственикът на „ Приста ойл " също е в ареста - за трети път.

Днес би трябвало да стане ясно ще станат ли обвинени Милушев, Узунов и Бобоков. И ще излязат ли на независимост.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР