В ранните часове на 13 септември 2023 г. множество ракети

...
В ранните часове на 13 септември 2023 г. множество ракети
Коментари Харесай

Лондон: Черноморският флот на Русия е пред сериозно предизвикателство след украинската атака в Севастопол

В ранните часове на 13 септември 2023 година голям брой ракети удариха корабостроителницата " Севморзавод " във военноморската база на Черноморския флот на Русия в Севастопол. Десантният транспортен съд " Минск " и подводницата клас " Кило 636.3 " " Ростов на Дон " бяха ударени по време на ремонт в изсъхнал док, напомня разузнаването на английското министерство на защитата.

Въпреки че съветското министерство на защитата омаловажава вредите на корабите, доказателствата от открити източници демонстрират, че " Минск " съвсем несъмнено е бил функционално опустошен, до момента в който подводницата " Ростов на Дон " евентуално е претърпяла пагубни вреди.

Всяко изпитание за връщане на подводницата в употреба евентуално ще отнеме доста години и ще коства стотици милиони долари. Съществува действителна опция комплицираната задача по изваждането на останките от сухите докове да ги извади от приложимост за доста месеци.

Това би сложило съветския Черноморски флот пред доста предизвикателство при поддръжката на флотилията си.

Загубата на " Ростов на Дон " отстранява една от четирите подводници на Черноморския флот, способни да стрелят с крилати ракети, които изиграха съществена роля в нанасянето на удари върху Украйна и проектирането на съветската мощност в Черно море и Източното Средиземноморие.

Няколко английски медии оповестиха, че при офанзивата на кораборемонтния цех в Севастопол са употребявани английските крилати ракети Storm Shadow, заяви Руската работа на Би Би Си.

Storm Shadow сега има най-големия обхват от всички ракети, които Украйна има и затова може да удари цели, които съветските сили преди са считали за предпазени.

Великобритания стана първата страна, която достави крилати ракети на Киев, по-късно към нея се причисли и Франция.

Украинските въоръжени сили съумяха да приспособяват бомбардировача Су-24 за изстрелване на такива ракети, само че детайлностите за тази акомодация не са известни.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР