В рамките само на час, от 9 до 10 ч.

...
В рамките само на час, от 9 до 10 ч.
Коментари Харесай

Ваксинираха 60 души за час в Южния парк

В рамките единствено на час, от 9 до 10 ч. сутринта, 60 индивида са имунизирани в мобилния имунизационен пункт в столичния Южен парк, съобщи зам.-кметът на София Дончо Барбалов.

До 16 часа през днешния ден лекарски екипи от общинските многопрофилни лечебни заведения слагат ваксини на входа на Южен парк откъм бул. " Гоце Делчев ", на входа на " Борисовата градина " при Орлов мост и на паркинга пред „ Т-Маркет “ на бул. " Възкресение " в квартал „ Факултета ”.

В неделя имунизациите стартират от 9 часа сутринта и ще се правят до 16 часа. Има налични от всички утвърдени ваксини, тъй че искащите жители могат да избират. Ако решат да си слагат от еднодозовата ваксина на „ Янсен ” ще получат документа си на място.

Две са аргументите, заради които се отварят тези пунктове, изясни Барбалов.

" Едната е да се даде опция, на който желае, да може да се имунизира в комфортно за него място и време. А въпреки това да обърнем внимание на хората за този развой, който тече, с цел да може вследствие на повече имунизирани хората, есента да се избегне рискът от нова вълна на заболеваемост ", изясни зам.-кметът.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР