В рамките на военни упражнения в Калининград руски части са

...
В рамките на военни упражнения в Калининград руски части са
Коментари Харесай

DW: Руската армия симулира нападения с атомни оръжия от Калининград |

В рамките на военни извършения в Калининград съветски елементи са симулирали " електронния старт " за нуклеарна офанзива. Тази седмица по съветската държавна телевизия графично бе симулирано нуклеарно нахлуване над Берлин, Париж и Лондон, оповестява българската редакция на " Дойче веле " (DW).

От Москва оповестяват, че в Калининград съветската войска е симулирала офанзива с нуклеарни ракети. В рамките на военно упражнение към 100 бойци са симулирали " електронния старт " на балистичните ракетни системи с атомни оръжия от вид " Искандер ", разгласи съветското министерство на защитата. Военните елементи са упражнявали набези над военни цели на утопичен зложелател, както и реакцията при положение на ответен удар. Калининград е съветски анклав на Балтийско море, ситуиран сред двете членки на НАТО Полша и Литва.

Руският президент Владимир Путин наскоро загатна, че е подготвен да употребява тактическите атомни оръжия на Русия. Кремъл предизвести за " гръмотевичен " отговор, в случай че Западът се включи непосредствено във войната в Украйна.

Според наблюдаващи преди броени дни съветската държавна телевизия се е пробвала апетитно да показа на феновете си нуклеарната мощ на Русия. В известно предаване бе показана графична симулация на нуклеарна офанзива: графика показва за какъв брой време ракета, изстреляна от Калининград, може да доближи до огромните столици в Европа.

Според показаната графика, на съветската нуклеарна бойна глава ще са ѝ нужни 106 секунди, с цел да доближи Берлин, 200 секунди до Париж и 202 секунди до Лондон.

Само преди две седмици от съветското министерство на защитата оповестиха, че Русия е тествала новата cи междyконтинентална балиcтична pакета " Сармат ". Президентът Владимир Путин тогава акцентира, че това ще накара враговете на Москва да спрат и да се замислят. Военните оповестиха, че дълго чаканата ракета " Сармат " е била изстреляна за първи път от Плесецк в Северозападна Русия и е поразила цели на близо 6000 км. на полуостров Камчатка. Обхватът на ракетата е над 17 700 км и може да носи до 10 тежки бойни глави.

Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР