Сподели… закачали приятелката му и той скача с други двама

...
Сподели… закачали приятелката му и той скача с други двама
Коментари Харесай

След побоя в София: спусъкът с „Мигранти вън!“

Сподели
„ … закачали приятелката му и той скача с други двама и ги пребива и ги намушква. Ми по този начин е, ‘щото със самолети всеки ден ни карат хиляди мигранти! “

Тази „ информация “ споделя един младеж на спирката, на която чакат трамвай и участници в митинга против мигрантите.

Голяма част от участниците в него също са младежи – в неделя вечерта в градинката на църквата „ Свети Седмочисленици “ те скандираха „ България за българите “ и „ Мигрантите вън “.

Непълнолетни са и българските участници в сборичкване, при което са арестувани сириец и египтянин. Този побой, подгрял на първо време обществените мрежи с видео, е един от мотивите за свикания през вчерашния ден митинг, за чиито уредници са посочени „ Младежи за България “ и Клуб „ Родолюбие и отечественознание “.

За случая вътрешният министър Калин Стоянов заяви, че двете групи са се познавали, спорът е от персонален темперамент – момичето е някогашна другарка на момче от едната група и насилието не е на расова основа.

В обществените мрежи случката бе показана по този начин: госпожица, нападната от мигранти, чийто инцидентен бранител и тя самата били грубо пребити. По Българска национална телевизия обаче водещият Павел Владимиров, очевидец на случая, описа, че нападнатата двойка се е отървала единствено с уплах.

В София се случи и друго нахлуване – над четирима английски студенти от пакистански генезис, осъществено още веднъж от малолетни.

Само че то потъна в какофонията, последвала видеото.

Министерство на вътрешните работи заяви, че нападателите, които са ги обрали, са арестувани, само че двама от студентите са потърпевши и са откарани в болница.

Към това се прибави още напрежение след пердах поради жена в Центъра за бежанци в столичния квартал „ Овча купел “.
Спусъкът с „ Мигранти вън! “
Ето че и националистите в България си откриха мотив да избухнат с расистки и ксенофобски послания поради мигранти и по този начин да не „ изостават “ от европейската вълна. Тези над триста индивида, събрали се на митинг наоколо до Министерство на вътрешните работи през вчерашния ден, не са изключително доста. Но антимигрантската изразителност се сгъстява от политиците.

Така да вземем за пример столичният общински консултант от Вътрешна македонска революционна организация – партия, известна с антиимигрантската си изразителност – Карлос Контрера побърза да възвести, че е „ въпрос на време да се появят арабските и ислямските банди “.

В опит да се харесат на гласоподавателите, без да са радикални в посланията, общинските съветници от ГЕРБ-СДС в София желаеха да се свика изключително съвещание на СОС на тематика „ Сигурност “.

Според зам.-председателя на СОС Георги Георгиев и ръководителя на Комисията по публичен ред и сигурност Ваня Тагарева са нужни повече патрули в рисковите зони, а също така имало сигнали от поданици на регион „ Овча купел “, които живеели в непрекъснат боязън от конфликти с мигранти.

И без съвещание на СОС Министерство на вътрешните работи провежда повече служители на реда и жандармерия в центъра и мобилни екипи край Центъра за бежанци (пазен от частна охранителна фирма), както и полицейски инспекции и стотина арестувани и пуснати – „ тествани и профилактирани “, както изясни вътрешният министър.

Ето по какъв начин политици и институции повишиха напрежението след един битов скандал, а най-после и президентът Румен Радев не изпусна комфортния случай да подлага на критика, че властта не може да подсигурява сигурността в столицата.

„ И това кара хората да се съмняват във всички тези приказки, че е овладян мигрантският поток, че имаме ефикасна отбрана на българската граница, че връщането на нежелани мигранти в нашата страна няма да има последици върху нашата сигурност “, сподели той.
Игнорирането на обстоятелствата
До края на февруари в България са пристигнали общо 113 мигранти по силата на Регламент Дъблин. Но от Народното събрание Българска социалистическа партия и „ Възраждане “ старателно се надпреварват с дезинформация по тематиката.

„ Европейският престъпен хайлайф се заселва в България и към този момент са върнати над 300 нарушители “ – съгласно водача на „ Възраждане “ Костадин Костадинов, а председателката на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова не остана по обратно с гръмкото обвиняване, че „ държавното управление трансформира България в наказателна колония, защото връща нарушители старателно “.

За европейските избори през юни двете партии ще се целят в един и същи електорат.

Социологическите изследвания им предсказват растеж – и те се стараят, защото имат съществени вътрешнопартийни проблеми.

Проруската „ Възраждане “ пострада от детската болест на българските националисти – разединение, а Българска социалистическа партия, като се изключи че я напущат знакови лица, си потеглят и групи лоялни гласоподаватели. Мигрантите като зложелател – това е техният избавителен пояс, с цел да се доберат до Европейския парламент.

Но околните контакти на „ Възраждане “ с „ Единна Русия “ на Путин може и да ѝ попречат да се причисли към политическото семейство на европейските крайнодесни – „ Идентичност и народна власт “.

Истината е в прорез с внушенията на Българска социалистическа партия и „ Възраждане “. За цялата 2023 година България е екстрадирала 566 мигранти, а е приела 113 от Австрия според Регламент Дъблин. За първите два месеца на тази година екстрадираните са 114, като е приела три пъти по-малко. Впрочем, „ нарушителите “ в самолета от Австрия се оказаха шестима българи, наказани за осъществени в Германия закононарушения и излежали там присъдите си.
Ескалация преди евроизборите
На митинга край Министерство на вътрешните работи огромните плакати с надпис „ Мигранти вън “ отпред на шествието носеха 15-16 годишни с мутиращи гласове, някои с цигара в ръка. Техни връстници скандираха: „ За България живеем и за нея ще умрем “, а в тълпата някой подметна: „ Трябва да има жертви, с цел да се случи нещо “. „ Ама по какъв начин ще се биете, в случай че се наложи, като сте толкоз млади и на военно образование като нас едно време не сте ходили. Калашник държали ли сте “, пита младежите жена на забележима възраст към 60-те. Подсмихват се на въпросите ѝ. Дружни викания: „ Черна паплач! “, викат и родители, довели децата си да видят по какъв начин се става българин.

В центровете в България има към 2600 бежанци. За съпоставяне единствено в лагера на гръцкия остров Самос те са над 3500, а в лагера Мориа на остров Лесбос надвишават 10 000.

Денят на митинга против мигрантите – 10 март, съответства с деня, в който България отбелязва спасяването на българските евреи и уважава паметта на жертвите на Холокоста.

Българщината през днешния ден марширува с качулки и флагове.

Текстът е оповестен в.
За още забавни вести, изявленията, разбори и мнения харесайте!
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР