В рамките на мисията Blue Moon на естествения спътник на

...
В рамките на мисията Blue Moon на естествения спътник на
Коментари Харесай

Безос сподели някои детайли за първата лунна мисия на Blue Origin

В рамките на задачата Blue Moon на естествения сателит на Луната ще се търси вода и други запаси за правене на ракетно гориво. Джеф Безос съобщи, че градежът на главния модул към този момент е почнал. В бъдеще, междинната база на Луната ще даде опция на Blue Origin да прави полети в далечния космос.
Компанията показа проекта на плана Blue Moon във тип на електронно писмо до своите чиновници. В писмото се споделя, че добивът на запаси от Луната ще бъде първата стъпка към строителството на промишлени предприятия в космоса.

Първият модул на Blue Origin за кацане на Луната ще достави на нейната повърхнина няколко тона товар, предопределен за строителството на лунна база. Джеф Безос удостовери пред медиите, че проектирането на модула към този момент е почнало.

Според Безос, в бъдеще Земята би трябвало да се употребява само за отдих и комфортен живот. Цялата тежка индустрия би трябвало да излезе отвън рамките на планетата. „Заради бъдещето на нашите деца и внуци би трябвало да създадем комфортни условия за живот на Земята и да дадем опция на милиони хора да работят в космоса“ – се споделя в писмото.

Но преди да стартира лунната задача, компанията на Безос би трябвало да стартира да създава ракети за неведнъж потребление – New Shepard, New Glenn, както и мощната New Armstrong.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР