В рамките на Международния военно-технически форум Армия-2023, който се провежда

...
В рамките на Международния военно-технически форум Армия-2023, който се провежда
Коментари Харесай

И изложба Военно образование представят на форума Армия-2023

В рамките на Международния военно-технически конгрес " Армия-2023 ", който се организира от 14 до 20 август в Конгресно-изложбения център " Патриот ", на полигона " Алабино " и летище " Кубинка ", бе показана и изложбата " Военно обучение " .

На нея са изложени 84 експоната, настрана от които щанд, тренажор и електронни просветителни запаси , употребени от над 500 възпитаници, кадети и преподаватели от 41 образователни заведения към Министерството на защитата , както и от седем промишлени предприятия , съобщи ТАСС.

В церемонията по откриването на изложбата взе участие заместник-министърът на защитата Николай Панков.

Той уточни, че в изложбата може да бъде забелязан интерактивен тактически полигон , както и тренажор за подготовка на калкулации на зенитно-ракетен комплекс Тор-М2 , интерактивна система за образование на експерти по употреба и ремонт на ракети и артилерийски оръжия. Изложението включва клъстер от безпилотни летателни апарати, авиационни и военноморски клъстери, киберполигон за образование на експерти в региона на осведомителната сигурност, както и тренажор за образование на екипажа на специфична машина за химическо разузнаване " T-RHM-8 ".

Друг акцент в границите на изложбата бе показаното от  Самарския университет устройство за разкриване на дронове. То наподобява на модел на дребен галактически транспортен съд с радарно наблюдаване, с турбореактивен радиоуправляем мотор за свръхлеки безпилотни летателни апарати, с VR комплекс за образование по двигателостроене и доста други екстри. Устройството за разкриване на дронове е създадено от един от индустриалните сътрудници на университета , а тестванията му се организират в бойни условия, обясниха от университета.

В първия ден на изложбата съветският заместник-министър на защитата Александър Фомин беседва с началника на Генералния щаб на въоръжените сили на Джибути дивизионен военачалник Закария Шейх Ибрахим. Двамата разискаха развиването на двустранните връзки.

Освен с генерала от Джибути Фомин се срещна и със заместник-министъра на защитата на Лаос - генерал-лейтенант Тиантхонг Сонтаат.

Фомин беседва и със съветника по националната сигурност на министър-председателя на Бангладеш - генерал-майор Тарик Ахмед Сидикуи, както и с държавния секретар на Министерството на защитата на Кралство Камбоджа военачалник Юн Мин.

По време на форума стана ясно, че научно-производственият център " Хруничев " (част от " Роскосмос " ) възнамерява да подписа контракти в близко бъдеще и да стартира да създава елементи за авиационната промишленост. Това заяви за " ТАСС Алексей Варочко, общоприет шеф на предприятието.

По време на ревюто министърът на индустрията и търговията на Руската федерация Денис Мантуров разгласи, че съвсем 100% от всички съществени многообещаващи оръжия , които от Министерството на защитата са си вписали в графика за превъоръжаване, се доставят в точния момент, а даже и предварително.
 На форума
На форума " Армия-2023 " показаха най-новата ракета с касетъчна бойна глава

" Имаме 24 от тях ", оповестиха от Института по приложна физика

До края на годината се чака продажбите на тежкотоварни камиони да доближат 120 000 единици , разгласи генералният шеф на Kamaz Сергей Когогин пред кореспонденти. Той посочи, че през миналата 2022 година са се продали 75 000  камиона.

В експозицията и като цяло в деловата част от програмата на форума вземат участие към 1500 водещи съветски предприятия от отбранителната индустрия, както и 85 задгранични компании и организации от 7 страни . Организатор на форума е Министерството на защитата на Русия.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР