В рамките на изминалото денонощие полицията установи 21 водачи, качили

...
В рамките на изминалото денонощие полицията установи 21 водачи, качили
Коментари Харесай

Спипаха още 21 пияни и 28 дрогирани шофьори


В рамките на миналото денонощие полицията откри 21 водачи, качили се зад кормилото след приложимост на алкохол – 14 от тях са карали след приложимост на алкохол от 0,5 до 1,2 промила, седем - с над 1,2 на 1000, а седем, спрени за инспекция, са отказали да бъдат тествани. Това оповестиха от пресцентъра на Министерство на вътрешните работи.

Под влияние на наркотични субстанции или техни аналози са засечени да карат 28 души, а осем, спрени за инспекция, са отказали да бъдат тествани.

Проверени през миналото денонощие са 9537 моторни транспортни средства. Извършен е надзор на 11 945 водачи и пасажери. Съставени са 2561 фиша и 709 акта за открити административни нарушавания.

От систематизираните данни: по метода „ линеен надзор “ са тествани 1545 транспортни средства и 1927 водачи и пътници; за открити нарушавания са формирани 395 фиша и 109 акта. Установени са трима водачи, карали след приложимост на алкохол от 0,5 до 1,2 промила и един - с над 1,2 промила. Двама водачи са засечени да карат под влияние на наркотични субстанции или техни аналози.

Данните са междинни и в тях са включени резултати, постъпили до 16:00 часа.

Малко след 19:30 часа пийнал водач предизвика катастрофа между лек автомобил и рейс в Стара Загора, оповестиха от пресцентъра на Областната дирекция на Министерство на вътрешните работи. Инцидентът стана нощес малко след 19:30 часа наоколо до оживена спирка по бул. " Цар Симеон Велики ". Автобусът на градския превоз е изпълнявал постоянна линия №3, когато в задната част на транспортното средство се е блъснал лек автомобил " Хонда ", ръководен от 55-годишен лидер. Мъжът е тестван за приложимост на алкохол. Проверката е отчела резултат над 1,2 промила алкохол в кръвта. Шофьорът на рейса е дал негативна проба за приложимост на алкохол.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР