В рамките на една година ще бъдат построени 319 000

...
В рамките на една година ще бъдат построени 319 000
Коментари Харесай

Ердоган с добра новина за районите, засегнати от земетресенията

В рамките на една година ще бъдат издигнати 319 000 жилища в регионите, наранени от унищожителните трусове. Това заяви през днешния ден турският президент Реджеп Тайип Ердоган, представен от телевизия CNN Turk.

Президентът се обърна към турския народ във видеопослание по случай идния Рамазан байрам. Той за следващ път изрази съболезнования на целия народ и най-много на хората, изгубили околните си при разрушителните трусове със мощ 7,6 и 7,7 на 6 февруари в Югоизточна Турция.
-->
Тази година поради болката от загубата на хората при земетресенията на 6 февруари, посрещнахме и прекарахме месеца Рамазан с мъка. Още един път показвам съболезнования и поисквам самообладание на нашия народ поради починалите над 50 000 души при земетресенията и при наводненията, уточни Ердоган, съобщи Българска телеграфна агенция.

Той посочи, че турските управляващи не са оставили сами потърпевшите при земетресенията и наводненията. 

Ердоган заяви, че по-голямата част от отломките в зоната на бедствието са отстранени и че в границите на една година ще бъдат издигнати 319 хиляди жилища.

Започнат е процесът на строителство на над 100 хиляди жилища в засегнатите от " бедствието на века " зони, сподели президентът, като добави, че се възнамерява да бъдат построени 650 000 нови жилища.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР