В рамките на 2 месеца политиците преобърнаха дневния ред на

...
В рамките на 2 месеца политиците преобърнаха дневния ред на
Коментари Харесай

Политолози : Депутатите побъркаха хората!

В рамките на 2 месеца политиците прекатурнаха дневния ред на обществото и показаха измененията в Изборния кодекс като надали не най-важния закон в страната за идващите 10-15 години напред.

Това разясниха в студиото на „ Добро утро, Европа “ експертът по политически връзки проф. Росен Стоянов и политолога Георги Киряков.
-->
Отегчението беше толкоз огромно от този маратон, че аз в края на краищата не разбрах какво тъкмо е гласувано и ще би трябвало много съществено да се върна във всички диспути, свързани с изборния кодекс, с цел да мога да осъзная какво действително депутатите ни оферират като метод на гласоподаване.

„ Оказа се, че Изборният кодекс е ябълката на раздора сред партиите, което сътвори напрежение в обществото. А обществото има доста други точки в дневния ред, които би трябвало да бъдат решени и на които, нито Народното събрание, нито служебното държавно управление дава отговори “, уточни политологът Георги Киряков.

Българските жители, които взеха решение да гласоподават, въпреки всичко участваха в процеса, делегираха властта на тези политически партии, които прекатурнаха дневния ред и сложиха този законопроект като надали не най-важното пред България в околните 10-15 години.

Според политолога Георги Киряков в никакъв случай не е имало единствен и несравним, обективен метод на гласоподаване.

„ Затова има многообразие от изборни системи в целия свят. Има многообразие от способи на гласоподаване, в това число в Съединени американски щати не е единствено с машина “, уточни той.

Според него най-вероятно президентът ще наложи несъгласие върху измененията в Изборния кодекс, само че акцентира, че президентът към момента не е изразявал дефинитивна позиция по въпроса.

„ Ако трети мандат се даде на Българска социалистическа партия, президентът ясно споделя, че желае да се върви към предварителни избори. Само че той може да не го направи това нещо, тъй като него ще го обвинят в предварителни избори “, означи Киряков.

„ Единствената логичност, която намирам в търсене на излаз посредством „ Български напредък “ е, че Радев ще има байпас да заобиколи управлението на Българска социалистическа партия, още веднъж оставяйки разполагаем и подавайки положителен сигнал към гласоподавателите на Българска социалистическа партия, като поддържа човек, който е гравитирал към това пространство, само че и два пъти някогашен негов министър-председател “, добави проф. Стоянов.

Политолозите предвиждат по-скоро избори, в сравнение с сформиране на държавно управление.

 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР