В публикувано изявление, ERGA силно приветства приемането на Европейския акт

...
В публикувано изявление, ERGA силно приветства приемането на Европейския акт
Коментари Харесай

ERGA горещо приветства приемането на Европейския акт за свободата на медиите

В оповестено изказване, ERGA мощно приветства приемането на Европейския акт за свободата на медиите /EMFA/ – основен законодателен акт за свободата на медиите и плурализма , който е от значително значение за европейските демокрации.
ERGA смята, че окончателното съглашение сред съзаконодателите е добре уравновесено и отразява упорит метод към медийния бранш, както офлайн, по този начин и онлайн. ERGA е признателна, че забележителен брой от нейните оферти и рекомендации, направени по време на преговорния развой, са взети поради от съзаконодателите.

Националните регулаторни органи /НРО/ и ERGA са подготвени да играят дейна централна роля в бъдещия Европейски съвет за медийни услуги /EBMS/ в границите на EMFA. EBMS ще надгради и размени ERGA в настоящия ѝ тип – 10 години след нейното основаването и ще бъде претрупан с отговорности на високо ниво, свързани както с EMFA, по този начин и с Директивата за аудиовизуалните медийни услуги (AVMSD). За да се реализиран общите цели на EMFA, следва да се усилят по подобаващ метод техническите, човешките и финансовите запаси на НРО, с цел да се обезпечи ефикасният им принос към дейностите на EBMS.

Към сегашния миг ERGA интензивно се приготвя за бъдещето и е подготвена за прехода към EBMS . За тази година е признат натоварен работен проект за създаване на хрумвания и оферти за задачите на EBMS и многогодишна тактика, които ще дефинират общите цели и цели за първите години от активността на EBMS, както и на процедурния устав, с цел да се обезпечи неговото безпрепятствено и дейно действие.

През идващите месеци ERGA ще се ангажира в градивно съдействие с Европейската комисия и осъществявайки съвещания със съответните заинтригувани страни от медийния бранш, ще може да се приготви за стартирането на EBMS, с цел да бъде подготвена да се възползва оптимално от EMFA, когато той стартира да се ползва.

„ Приветстваме горещо приемането на EMFA “ , съобщи Джакомо Ласорела, ръководител на ERGA.

„ Това бележи нова епоха в регулирането на медийното наличие: EMFA предизвиква регулаторно равнопоставеност на доставчиците на онлайн и офлайн медии в интерес на жителите на ЕС; за тази цел EMFA разпорежда нови отговорности и пълномощия на националните регулаторни органи на Европейски Съюз и укрепва институционалната конструкция за регулаторно съдействие. Ние сме изцяло ангажирани и интензивно участваме в подпомагането на безпроблемния преход от ERGA към Европейския съвет за медийни услуги (EBMS), с цел да се обезпечи последователност и в същото време да се увеличи успеваемостта на медийната регулация в цяла Европа. “

Групата на европейските регулатори за аудиовизуални медийни услуги (ERGA) се състои от националните регулаторни органи в региона на аудиовизуалните медийни услуги . ERGA поучава Европейската комисия и улеснява съдействието сред регулаторните органи в Европейски Съюз. Г-н Джакомо Ласорела, ръководител на италианския AGCOM (Autorità per le Garanzie nelle Comunicazioni), е актуалният ръководител на ERGA.

Китайските държавни медии подклаждат изказванието, че президентът на Тайван ще избяга от война

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР