В Прокуратурата тече проверка на неплатените 5104 лв. сметки в

...
В Прокуратурата тече проверка на неплатените 5104 лв. сметки в
Коментари Харесай

Голям шеф от ВиК-Бургас не си плаща водата 10 г., но иска да стане главен директор

В Прокуратурата тече инспекция на неплатените 5104 лева сметки в частните парцели на Д.З.

Неприятните вести от управлението на ВиК не престават, откакто през днешния ден се разбра, че служителка на висок виновен пост в сдружението години наред не е заплащала насъбраните сметки за употребена вода в частните си парцели. За това излиза наяве от инспекция на Прокуратурата, която е почнала работа по сигнал и поради търсене на аргументите за отстраняването на Д.З. от високата служба в дирекцията.

Отстраняването й, до момента в който трае следствието против Д.З., е осъществено от вр.и.д. шеф Цветан Мирчев. При извършената вътрешна финансова проверка е открито преди малко, че злоупотребите са за 5104 лева . Става дума за насъбрани в интервала 2014-2023 година суми от незаплатена, само че употребявана вода в нейните частни парцели. Излиза, че в качеството й на длъжностно лице, тя се е възползвала от поста и въздействието си в продължение на близо 10 години.

Информацията, която бе подадена във Флагман.бг през днешния ден, евентуално е обвързвана с оповестения конкурс за избор на трима членове на Съвета на шефовете в апетитното държавно сдружение, в което се разпределят десетки милиони левове в построяването на водни цикли по общини, генерални поправки след повреди по водоснабдителната и канализационна мрежа.

Това са Иоанис Партениотис – дълготраен член, Тодор Кръстев , Саркис Караджиян – дълготраен административен шеф на ВиК-Бургас, който в този момент оглавява ВиК-Добрич, актуалният вр.и.д. шеф Цветан Мирчев , предшественикът му Ганчо Тенев – непреклонен на високия тежък пост шеф към този момент 20 години, само че заставен да си тръгне с отвращение преди няколко месеца. Само преди броени дни инж. Тенев съобщи пред кореспондент на Флагман.бг, че няма да се кандидатира за какъвто и да било пост във ВиК, а още по-малко би приел да стане и шеф, поради събитията, при които се наложи да се раздели с кабинета си в постройката на ул. „ Владимир Вазов “ №3.

Сред позволените до състезанието е и Десислава Златева-Тодорова – също дълготраен юрист-консул на сдружението от екипа на инж. Тенев. Тя бе измежду отстранените по Коледа чиновници по преценка на сегашния шеф Цветан Мирчев. Имената й съответстват с буквите от преписката в Прокуратурата.

Други претенденти са Красимир Желев , който с Иоанис Партениотис членуваше в борда от десетилетия, Демир Демиров, Георги Георгиев Димитров, Станислав Дарачев, Димитър Ганджов и Георги Илиев Георгиев .

Одобрените към този момент са показали идея за развиването на предприятието. Очаква се всеки миг да бъде излъчен новият шеф с непрекъсната заповед за предопределение.
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР