Над 90 фирми представят своите цветя, аранжировки и цветни арт

...
Над 90 фирми представят своите цветя, аранжировки и цветни арт
Коментари Харесай

Цветна феерия в Бургас, откриха най-красивото изложение – „Флора 2024“


Над 90 компании показват своите цветя, аранжировки и цветни арт съоръжения

Цветна приказност завладя Бургас. Официално откриха най-пъстрия и хубав фестивал у нас – „ Флора 2024 “. В дните до 6 май експозицията ще радва бургазлии и посетители на града.

Кметът Димитър Николов, зам.-кметът Диана Саватева и доцент доктор Елена Илиева Драгозова – зам.-ректор на Лесотехническия университет участваха на тържественото начало. А децата от ДГ „ Вълшебство “ направиха откриването още по-тържествено и красиво с танците си. Бургаската група „ Горещ пясък “ пък изнесе концерт за посетителите. 

„ Този обичаен фестивал на хубостта – „ Флора Бургас “, е емблемата на България. Всяка година радва посетителите и се радва на огромен интерес. Тази година над 90 компании вземат участие в съставянето и провеждането на цветното ревю, което ще бъде тук до Гергьовден, 6 май. Посетете го, насладете се на хубостта на цвета. Винаги положителното въодушевление за лятото стартира с откриването на „ Флора Бургас “! “, сподели кметът Димитър Николов.

 



Той благодари на надарените деца от ДГ „ Вълшебство “ за осъществяванията.



 

Изложбени и търговски зони с красиви сезонни цветя, аранжировки и цветни арт инсталации ще посрещат бургазлии и посетители на града до края на ревюто. Освен това ще има и съпътстваща стратегия, вижте я:

 

27.04 /събота/

 11:00ч. - Официално разкриване на Национална галерия на цветя " Флора " Бургас - в програмата: показване на танц на децата от ДГ " Вълшебство ",  концерт на група " Горещ пясък "

 17:30ч. – Концерт на Бургаски духов оркестър

28.04 /неделя/

 10:30ч. – Концерт на Бургаски духов оркестър

 11:30ч. - Детска работилница за направа на украсителен предмет с орхидея /приложни изкуства/ – картичка, поставка за чаша - уредник Първо орхидеено общество в България

  14:00ч. - Лекция и проява на тематика " Орхидеи " - уредник Първо орхидеено общество в България, преподавател Крум Сотиров

Първото орхидеено общество в България развива знанията за развъждане на орхидеи, опазването им в природата и изкуствата, свързани с тях.

Целите на организацията са просветителни и обществени, разширение на културата на колекционерите, елементарен достъп до колекционерски типове, образоване в запазване, обработване и запазване на орхидеи. Създаване на зелена просвета у децата и приобщаване на възрастните. Отключване на креативните капацитети на дейната аудитория.

Крум Сотиров е интернационален орхидеен специалист и президент на Първото орхидеено общество в България.

15:00ч. – Демонстрация на празнична флористика – водещи Елена Бутко и Виктория Сайко, занаятчия флористи.

Елена Бутко – занаятчия флорист. Завършила е интернационална школа по аранжировка в Латвия, Академията по флористика „ Натали Агевой “ в Украйна, дипломирана със компетентност Управител на салони по флористика, приключила и московската школа по дизайн на Арайка Галстяна. Елена е уредник на интернационалния план Floristu skola A-Z.

Виктория Сайко – художник, ландшафтен проектант, занаятчия флорист. Участник и победител в редица интернационалните състезания, първенец на Украйна за 2023г., арбитър на надпревари по флористика, създател и учител в школа по флористика „ Артишок “.

  18:00ч. - Представяне на авторска електронна музика - снимане на видеоклип на бургаските актьори от BORA PROJECT

BORA PROJECT е план на надарените Бургаски актьори – Радостин Койков и Божидар Стоянов. Те се занимават с електронна музика от над 10 години като задачите им са ориентирани към популяризирането на този род. Преди известно време те стартираха своя podcast – Connect Series, a при започване на предходната година направиха и първия си дебют в Берлин с тридневно турне в най-емблематичните клубове там.

01.05./сряда/

  11:00ч. - Концерт на група " Горещ пясък "

  17:30ч. – Концерт – показване на първия музикален албум „ Път към върха “ на вокално трио DEJA VU

Харизматичните момчета от DÉJÀ VU са и носители на огромната премия на публиката от 13-ия Международен фестивал за поп и рок музика " СОФИЯ " за 2023 година Спечелиха с авторската си ария „ Красива тишина ” по музика на Миро Станчев.

04.05./събота/

  10:30ч. – Великденска работилница за деца - водещ Нина Харанги /флорист/

Работилницата е подобаваща за деца от 7 до 14г. възраст. Участието е единствено след авансово записване на телефон: 0886 11 08 68

Децата ще изработят благодарение на флорист Нина Харанги радостна Великденска аранжировка за празничната софра от естествени материали и живи цветя.

 14:00ч. – Великденска проява - водещ Нина Харанги /флорист/

Великденска проява с флорист - актьор Нина Харанги

Вдъхновена от представящите празници и водещите трендове в флористиката

Ще показва за вас аранжировки и авторски букети

05.05./неделя/Великден

 11:00ч. - Концерт на група " Горещ пясък "
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР