В програмата се включиха 179 ученици от България. С отличия

...
В програмата се включиха 179 ученици от България. С отличия
Коментари Харесай

Космическият лагер Space Camp Turkey приключи с рекорден брой български участници

В програмата се включиха 179 възпитаници от България. С оценки си потеглиха ученици на Софийската математическа гимназия “Паисий Хилендарски ”, СУПНЕ “Фридрих Шилер ”, гр. Русе и ЧОУ “Света София ”

 

Рекордните 179 български възпитаници, разпределени в пет групи, участваха през тази година в учебно-тренировъчния галактически лагер Space Camp Turkey по модел на Американската галактическа организация NASA. Заедно с тях до програмата се допряха 9 учители от София, Бургас, Плевен, Павликени и Белослав. Това оповестиха от , който е координатор на програмата за цяла България.

По време на лагера българските участници съумяха да извоюват голям брой оценки, измежду които влиятелната премия Kaya Tuncer “Right Stuff ” (Кая Тунсер „ Правилни неща “), извоювана от осмокласника Максим Стойчев, ученик на СУПНЕ “Фридрих Шилер ”, гр. Русе, както и медалите за извънредно показване Outstanding Camper, присъдени на 15-годишните възпитанички на Софийската математическа гимназия “Паисий Хилендарски ” Александрия Чальовски и Йоана Старкова, както и Ивайло Манолов на 12 година от ЧОУ “Света София ”. Много тимове с български възпитаници се показаха чудесно и извоюваха отборни награди.

Тази година в журито на състезанието за галактическия лагер участваха специалисти с богат опит и разнообразна експертиза, измежду които Петър Теодосиев, един от основателите на БГ Наука, доктор инж. Ивайла Сопотенска,  лабораторен механик в огромна мултинационална компания, а Татяна Иванова, чиято упоритост е да стане първата българка космонавтка и тази година е патрон на Space Camp Turkey.

Следващото издание на състезанието се чака да започва през есента. От Центъра за креативно образование се надяват да привлекат повече общини в партньорската си стратегия, както и още спонсори, които да обезпечат присъединяване на повече български възпитаници в галактическия лагер.

През 2022 година Център за креативно образование съумя да обезпечи 53 стипендии, осем от които са предоставени от спонсорите Фондация Лъчезар Цоцорков, Фондация Лекови и Еконт, а пет – от партньорските общини Русе, Казанлък, Козлодуй, Пловдив и Силистра.

Повече информация има .
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР