В прогнозата си Airbus разширява категорията най-големи самолети Още по

...
В прогнозата си Airbus разширява категорията най-големи самолети Още по
Коментари Харесай

Airbus прогнозира високи продажби през следващите 20 години

В прогнозата си Airbus уголемява категорията " най-големи самолети "

Още по тематиката
Airbus поема контрола над самолетната стратегия CSeries на Bombardier от 1 юли

Европейският производител възнамерява да свие разноските и да усили продажбите на самолети от CSeries
10 юни 2018
Dubai Aerospace поръчва 400 самолета от Airbus и Boeing

Лизинговата компания ще вложи в покупко-продажбите 40 милиарда $ поради възходящия интерес към въздушния превоз
21 май 2018
Световната комерсиална организация взе соломоновско решение в разногласието сред Airbus и Boeing

Изходът от дългата борба сред двете компании удовлетворява всички страни
16 май 2018 Европейският авиопроизводител Airbus предвижда по нова методология, че търсенето на самолети от продукцията му през идващите 20 години ще се усили доста. В прогнозата са включени нови категории за размера на самолетите и са въведени разлики при групирането на типовете самолети, написа Reuters.

Прогноза в нов формат

Airbus чака през 20-годишния интервал доставките на самолети да се усилят със 7% до 37.4 хиляди броя на стойност 5.8 трлн. $. През 2017 година компанията имаше по-ниска прогноза - 34.9 хиляди броя за 5.3 трлн. $.

Основна роля в прогнозата има категорията " дребни самолети " с до 230 места, чиято продукция Airbus усилва след придобиването на самолетната стратегия CSeries на канадската група Bombardier. Самолетите в програмата разполагат с сред 110 и 130 седящи места.

Доставките на самолети от CSeries ще са 28 550 на стойност 3.2 трлн. $, което се равнява на 76% от поръчките на всички поделения на Airbus, oбявиха от мениджмънта на групата.

В прогнозата си Airbus преначертава обичайните разграничения сред самолетите с една пътека, тези с две пътеки и по-тесните. Поради това съпоставения с предходни прогнози за една категория самолети са невъзможни.

Най-видими са измененията в категорията " най-големи самолети ". Вместо да включва самолети с над 450 места (това са Airbus A380 и Boeing 747), Airbus обгръща всички самолети с над 350 места. От тази група ще бъдат продадени 1590 броя през идващите 20 години, се показва в прогнозата.

Другите категории са " огромни самолети " с сред 300 и 350 места, " междинни самолети " - с от 230 до 300 седалки.

Конкуренцията с Boeing остава на напред във времето

От години Airbus се конкурира с Boeing за продажбите на двата най-големи самолета – Airbus A380 и Boeing 747. Към момента американският съперник изпреварва Airbus по този индикатор. От Boeing настояват, че мощното търсене ще се отрази отрицателно на продажбите на самолетите с два мотора от модела 777X. Поради това Boeing към този момент не прави прогнози за модела.

Европейският производител на самолети към този момент не се концентрира върху броя на моторите, а се насочва към броя на седалките. Това основава въпросителни към бъдещето на A380, чиито продажби са слаби.

Airbus употребява новата методология, защото по този начин наблюдава желанията на самолетните компании за потребление на самолетите, а не дотам изборът им на модели. AIRP Quotes by TradingView
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР