В продължение на векове мастурбацията е била заклеймявана от хората

...
В продължение на векове мастурбацията е била заклеймявана от хората
Коментари Харесай

Може Ли Ръката Да Измести Съвкуплението?

В продължение на епохи мастурбацията е била заклеймявана от хората и църквата, като е считана за ръкоблудство или онанизъм. В началото на психическите проучвания лекарите са я описвали като тип психическо отклоняване, което е било плод на проучвания.

Днес обаче нещата стоят по радикално друг метод и сексолозите настояват, че в това да се маструбира няма нищо неверно или неестествено, а даже противоположното. Мастурбирането по време на пубертета се смята за безусловно обикновено събитие. В зрелост пък поддържа половата функционалност и разпалва фантазиите. Непрестанно ни заливат с информации за изгодите от самозадоволяването.

Какво се случва обаче в случай че нямаме човек до себе си? В 21-ви век хората стават все по-самотни, потънали в обществените мрежи, които вършат общуването от двете страни на екрана доста елементарно, само че неефективно в случай че приказваме за секс.

Порното обаче е на всички места и е безусловно налично. Това човек да знае тъкмо по какъв начин да си достави наслаждение, може ли да измести желанието му за същинско другарство?

Ако вие се усещате, че всекидневно се самозадоволявате, само че губите предпочитание за секс с сътрудник, или просто дълго време сте сам/a, само че не търсите метод да си намерите гадже, то евентуално имате проблем с общуването и би трябвало да потърсите помощ.

Също по този начин е несъмнено, че ежедневното самозадоволяване (по няколко пъти дневно) заслужава здравно наблюдаване, защото нормално, е доведено от някакъв тип психическо заболяване или разстройство.

Въпреки че маструбирането е потребно и постоянно приключва с оргазъм, тялото ви доста добре знае, че това е единствено част от „лакомството“. При любовните милувки се отделят редица хормони, които ни вършат по-щастливи, по-младолики, по-спокойни и уравновесени. Всичко това вкупом значи по-здрави.

Сексът въздейства добре върху физиката ни, което е изключително значимо за дамите. При 30 минути креватна гимнастика се изгарят толкоз калории, колкото и на велоергометъра.

И не на последно място – една от главните аргументи, заради които хората имат потребност от секс, е че той усъвършенства самочувствието им. С други думи, в случай че го няма, се чувствате подтиснати, не се харесвате изключително, което води до неустановеност, намален тонус и даже депресии, написа lifestyle.bg.

Според учените хората, родени със самочувствие, са полово дейни и вършат най-вече секс, с цел да се усещат още по-добре. Ако сексът е с обичан сътрудник и е това, което и двамата желаят, резултатът е непоклатимо самочувствие!

Всичко това ни води до извода, че маструбирането, колкото и да е комфортно и потребно, не може да замести секса. А и не трябва!
Източник: secret.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР