В продължение на няколко години Хулио Иглесиас, който на 23

...
В продължение на няколко години Хулио Иглесиас, който на 23
Коментари Харесай

Много известни баща и син след години на раздяла заради завист, най-накрая се събраха заедно

В продължение на няколко години Хулио Иглесиас, който на 23 септември навърши 80 години, и синът му Енрике Иглесиас не си приказват, защото първият ревнува от триумфа на втория. Това е историята на най-сложните връзки сред татко и наследник.

Няма нито известие нито фотография за спомен в Инстаграм. Енрике Иглесиас не отпразнува (публично) рождения ден на татко си, Хулио Иглесиас, който навърши 80 години в събота, 23 септември 2023 година Трябва да се каже, че в продължение на доста години татко и наследник бяха отчуждени и това е оказало трайно влияние върху връзките им.

През 1975 година, когато се ражда Енрике Иглесиас - третото дете на Хулио Иглесиас от първата му брачна половинка Изабел Прейслер - испанският артист към този момент е интернационална звезда и надлежно много отсъстващ татко. Концертите, турнетата и други събития го държат надалеч от децата и брачната половинка му през по-голямата част от времето.

Когато Енрике Иглесиас е едвам на 3 години, Хулио Иглесиас и Исабел Прейслер вземат решение да се разведат. Първоначално Енрике е отгледан от майка си в Испания дружно със сестра си Чабели и брат си Хулио младши, до момента в който не е заставен да се реалокира в Маями в Съединени американски щати дружно с татко си. Това е по-скоро мярка за сигурност, в сравнение с фамилно събиране.

След като татко му е похитен от баската организация за самостоятелност ЕТА при започване на 80-те години на предишния век, Хулио Иглесиас се опасява за сигурността на фамилията си. Енрике Иглесиас прекарва тийнейджърските си години при татко си, само че незабавно щом има опция, се изнася. Премества се в Канада, с цел да се посвети на музиката си, без да каже на татко си.

" Когато бях на 18 години, напълно се отчуждих от фамилията си и това беше тежко ", споделя той в изявление за Icon, приложението на испанския ежедневник El País, през 2019 година Той обобщава: " Тръгнах да тичам и в продължение на 10 години нямах безусловно никакъв контакт с татко си. "

Трябва да се каже, че Хулио Иглесиас не е желал синът му да се занимава с музика. Сякаш е желал да остане единствената звезда в фамилията. Така че Енрике Иглесиас траял напред без разрешението на татко си. В Канада той записва първите си песни под подправено име, по-късно си намира управител и през 1995 година издава първия си албум, озаглавен просто " Енрике Иглесиас ".

Ако е имал огромен триумф, за татко му това е било засегнатост.  " Енрике изпрати албума си на татко си, който му сподели, че е отпадък и няма да стигне до средата, че единствено той знае коя музика е добра и че би трябвало да му се довери ", споделя пред Icon някогашният управител на Хулио Иглесиас Алфредо Фрайле. И добави: " Той направи неточност.

" Енрике постоянно се е опитвал да гради мостове с татко си. Той е положително, надарено момче. Проблемът е, че той искаше да върви по собствен път, а татко му смяташе, че би трябвало да се вслушва в препоръките му... ", добавя Алфредо Фраиле. От този миг нататък татко и наследник не си приказват в продължение на 10 години и Енрике приема това (много) зле.

" В началото плаках доста ", признава артистът. " Имаше един съответен миг. Отидох в Сан Франциско, с цел да смеся първия си албум. Спомням си, че се върнах в хотела, самичък, и започнах да рева. Помислих си: " Какво върша? Напълно съм изгубил връзка със фамилията си ".

Раздялата с татко му го разстройва толкоз доста, че той написва ария за нея - " Quizás ", която е и заглавието на шестия му албум, публикуван през 2002 година " Годините минаха, а ние към момента не си говорим/Не желая да си мислиш, че съм те забравил/В сърцето си с теб доста си приличаме... ", пее той.

Хулио Иглесиас обаче не се е свързвал повече със сина си. През 2005 година това прави Енрике Иглесиас: " Свързах се с него едвам когато дядо ми умря.Това са доста години. Много страдах. Но това, което изпитвах към моята музика, ми даваше сили. И на първо място преследвах задачата си по този начин, както счетох за добре... ".

В последна сметка татко и наследник се събират още веднъж, но връзките им остават комплицирани. ВПри връзката с съветската тенисистка Анна Курникова от 2001 година Енрике Иглесиас дълго се колебае, преди да я запознае с Хулио Иглесиас. В последна сметка точно раждането на близнаците на Енрике и Анна през 2017 година дефинитивно събира татко и наследник (и снаха), предава БГНЕС.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР