В продължение на години в родопската община Сърница спешният център

...
В продължение на години в родопската община Сърница спешният център
Коментари Харесай

На ръба на оцеляването! В Сърница спешна помощ има само през деня, този абсурд е от години

В продължение на години в родопската община Сърница незабавният център работи единствено денем. Медиците в Сърница са разполагаем единствено от 8 до 20 часа. Това е времето, в което локалните и гостите в десетките туристически обекти към язовир Доспат могат да си разрешат да употребяват здравна помощ, предава Bulgaria ON AIR.

И се надяват никой да няма потребност от кола за спешна помощ през нощта, тъй като такава може да пристигна чак от Велинград, което при положителни условия би лишило повече от час.

„ Справяме се неприятно, в този момент през зимния интервал още по-лошо, тъй като и пътят не се чисти както би трябвало и без „ Пътна помощ “ ни идва мъчно “, показа жителка на Сърница.

Тя добави, че в случай че им се наложи да употребяват услугите на Спешна помощ през нощта, би трябвало да разчитат на личната си кола.

Абсурдната обстановка е от 2015 година, когато центърът е основан като филиал на Спешната помощ във Велинград. Първоначално единствено за денем, като за година е трябвало да премине към 24-часов режим на работа. Това обаче не става, макар вложените средства от общината, оборудването му и обезпечаването на коли за спешна помощ.

Има и подготвен екип, само че няма решение от Министерството на здравеопазването.

„ В момента сме подбрали екип от младежи, които преди малко са приключили и специализират хирургия, подготвени са да работят и да се върнат в родните си места на територията на община Сърница. Те обаче желаят филиалът да е 24 часа “, разясни кметът на община Сърница – Неби Безов.
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР