В продължение на близо година западните съюзници на Украйна подкрепят

...
В продължение на близо година западните съюзници на Украйна подкрепят
Коментари Харесай

Оръжие за Украйна: Кой какво дава в момента?

В продължение на близо година западните съдружници на Украйна поддържат въвлечената във война страна, като ѝ дават редица оръжия, филантропична помощ и образования на бойци.

От известно време Киев упорства за доставката на бойни танкове, за които споделя, че могат да решат ориста на продължаващата към този момент близо 11 месеца война на нейна територия. Украинските управляващи са изключително заинтересувани от немските танкове Leopard 2, само че към момента не могат да ги получат поради, която като се изключи че управлява личния си флот, би трябвало да утвърди и даренията на други страни, които имат немските бойни машини.

И въпреки Украйна към момента да не разполага с Leopard, тя има доста количество нови военни придобивки. Немското издание " Spiegel " събира обстоен лист с военната помощ, която Киев получава все още.

Съединени американски щати
Съединените щати неотдавна оповестиха още доставки на оръжия за Украйна на стойност 2,5 милиарда $. По данни на Министерството на защитата в последния пакет от помощи са включени още 59 танка Bradley, 90 бронирани машини Stryker, системи за противовъздушна защита Avenger и хиляди муниции.

Обща военна помощ на страната за Киев от началото на съветската война: над 26,7 милиарда $

 Британският танк Challenger 2
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР