В продължение на 7 години в редица китайски провинции се

...
В продължение на 7 години в редица китайски провинции се
Коментари Харесай

Невронната мрежа Zero Trust разкри 9000 корумпирани служители в Китай

В продължение на 7 години в редица китайски провинции се използваше антикорупционната компютърна система Zero Trust. Това е невронна мрежа, употребяваща профилиран логаритъм с детайли на изкуствен интелект. През това време системата разкри 9000 държавни чиновници и служители, които са присвоявали или злоупотребявали с бюджетните средства, поставяли са свои родственици на високи постове и са употребявали служебното си състояние за персонални цели.

Zero Trust обработва данните от над 150 бази данни и по този метод сложно проучва връзките и държанието на служителите. Невронната мрежа фиксира появяването на крупна сума или суми в банковите сметки, открива скъпите жилища и спомагателни постройки, засича покупката на безценен автомобил, регистрира и други фактори, които индиректно потвърждават корупцията.

Основният минус на тази система е в това, че не може да даде ясни причини, за какво и по какъв начин един или различен чиновник се е корумпирал. Представените от Zero Trust данни са задоволителни единствено за започването на начално следствие за подозрение в корупция.

Преди няколко дни Китай се отхвърли от потреблението на невронната мрежа, тъй като управляващите сметнаха този метод за противозаконен и неефикасен. През тези 7 години действителни присъди получиха единствено няколко души, като при останалите случаи се прави забележка или се постанова някакво друго административно наказване. Но невронната мрежа е сканирала единствено 1% от територията на страната и в бъдеще тя може да бъде усъвършенствана.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР