В прессъобщение до медиите Демократична България поиска незабавното отсраняване на

...
В прессъобщение до медиите Демократична България поиска незабавното отсраняване на
Коментари Харесай

"Демократична България" настоя за оставката на министъра на енергетиката

В прессъобщение до медиите " Демократична България " изиска незабавното отсраняване на служебния министър на енергетиката Росен Христов поради " цялостният неуспех в ръководството на газовата рецесия, опита България още веднъж да се сложи според от " Газпром " и режима на Путин, посредством възобновяване на договарянията и отхвърли на към този момент контрактуваните 6 танкера с полутечен газ ".

От обединяването напомнят, че постоянно са твърдяли, че неизпълнението от страна на " Газпром " на контракта за доставка на газ за България е политически стимулирано и че " Газпром " е геополитическо оръжие на Путин, с което се пробва да шантажира Европа поради позицията й за войната в Украйна.

 Европа нямала потребност България да ядосва Русия, съгласно енергийния министър Европа нямала потребност България да ядосва Русия, съгласно енергийния министър

" Поведението на служебното държавно управление и в частност на енергийния министър е оскърбление за България. То опонира на националния интерес и още един път демонстрира зависимостите на служебния кабинет от Русия. Резултата от опитите да бъде върнат " Газпром " в листата с снабдители на газ ще върне България в орбитата на Путин и неговата зона на въздействие в миг, в който страната ни би трябвало да бъде още по-силен и безапелационен бранител на евроатлантическите полезности. ", написа в известието до медиите.

От " Демократична България " упорстват държавното управление незабавно да създаде проект за компенсиране на семействата и бизнеса и да се основат ясни тласъци за прекосяване към различен тип гориво, там където е допустимо.

Обединението приканва служебното държавно управление да се концентрира върху незабавно довеждане докрай на газовата връзка с Гърция и да предприеме дейности по действителна диверсификация на газовите доставки и подсигуряване на наближаващия отоплителен сезон.

 Идеите на Брюксел за ограничения против скъпия газ и ток: кой накъде дърпа чергата Идеите на Брюксел за ограничения против скъпия газ и ток: кой накъде дърпа чергата
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР