В предаването Тази сутрин“ по bTV депутатът от Продължаваме промяната-Демократична

...
В предаването Тази сутрин“ по bTV депутатът от Продължаваме промяната-Демократична
Коментари Харесай

Бронираните машини за Украйна разгорещиха страстите в Народното събрание

В предаването „ Тази заран “ по bTV депутатът от „ Продължаваме промяната-Демократична България ” Ивайло Мирчев предложи да предоставим на Киев 100 бронирани машини от запаса на Министерство на вътрешните работи. Предложението би трябвало да бъде гласувано в Народното събрание.

Предложението ще бъде импортирано като план на решение в Народното събрание

Военната помощ за Украйна още веднъж разгорещи пристрастеностите в Народното събрание. Предложението този път е обвързвано с техника под юрисдикцията на министерството на вътрешните работи от 80-те години на предишния век.

Става дума за бронетранспортьори и аварийни елементи, които по думите на Ивайло Мирчев не са от изгода на българската жандармерия, само че ще влязат в приложимост на украинските сили, които имат по какъв начин да ги употребяват на фронта.

Подкрепата идва от двете обединения, които сформираха държавното управление и от Движение за права и свободи.

„ Възраждане “, Българска социалистическа партия и „ ИТН “ реагираха остро, а социалистите желаеха министър председателят да бъде изслушан, с цел да изясни какво тъкмо ще изпратим на украинците. Както и за всяка военна пратка да има настрана решение на Народното събрание. 

В предаването „ Тази заран “ Ивайло Мирчев разгласи, че предлагането се употребява с поддръжката на премиера, министрите на Министерство на вътрешните работи и защитата, парламентарните групи на ГЕРБ и Движение за права и свободи, ръководителя на комисията на защитата и Бойко Борисов.

„ Това ще усложни директния маршрут на военноморските сили на Путин в задния двор на Русия “, показва изданието

„ Имаме самодейност да бъдат предоставени бронирани машини на Украйна от складовете на Министерство на вътрешните работи, без да засягаме запасите на армията. Това го предлагаме като план на решение на Народното събрание. Приблизителната численост ще бъде към 100, най-вече БТР-и “, сподели Мирчев.

Техниката е с отпаднала нужда, прецизираха от ГЕРБ.

„ Засега това е немалка контрибуция към помощта която към този момент се оказва, това са бронирани машини, при нашите условия, няма потребност от тази техника “, съобщи Даниел Митов от ГЕРБ.

„ Тези хора ще дадат освен БТР-и, ще дадат и танкове, и самолети и хеликоптери, с задачата България да остане без войска “, акцентира Костадин Костадинов.

Българска социалистическа партия желаеха да бъде изслушан министър-председателя и дефинираха държанието му като позорно.

Има Такъв Народ считат,  че вършим всичко допустимо да сме съпричастни с Украйна, само че не и да се оголва националната сигурност.

Над 1058 деца са били ранени за същия интервал

„ 100 броя бронетранспортьори в случай че ще вървят в Украйна какво ще остане в България. Към тази помощ включени ли са С 300, тъй като ние имаме доколкото знам две установки, едната пази АЕЦ, другата София “, уточни Станислав Балабанов от Има Такъв Народ.

Проекторешението за новата партида военна помощ към този момент е разпределено в парламентарните комисии.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР