В празничния сезон са малко тези от нас, които обичат

...
В празничния сезон са малко тези от нас, които обичат
Коментари Харесай

Да влезем във форма, докато си лежим на дивана

В празничния сезон са малко тези от нас, които обичат да прекарват по няколко часа седмично във фитнеса. Но вместо да се излежаваме вкъщи, има няколко неща, които можем да вършим, с цел да бъдем в съвършена форма.

Ето какво ще се отрази добре на фигурата ни:

Подскачайте по време на рекламите
“Стартирайте от изправена позиция, със събрани крайници и ръце. Започнете да скачате, като подскочите настрана и връщайки се кръстосате крайници пред тялото. Редувайте лява ръка-десен крайник и дясна ръка-ляв крайник. Повторете по 25 пъти и с двете страни ”, изяснява фитнес гуруто Брук Марон.

Скулптурирайте краката
“Докато лежите на една страна, изпънете единия крайник в шпиц напред, до момента в който поставяте другия пред бедрото в 45-градусов ъгъл. Повдигнете долния постепенно до момента в който бедрото ви съвсем се отлепи от леглото. Стремете се да извършите по 100 повторения с всяка страна ”, изяснява Марон.

 domashen fitnes

Тонизирайте цялото тяло
“Започнете в изправена стойка, със събрани крайници. Вдишайте и вдигнете ръцете си нагоре, до момента в който те станат перпендикулярни на пода. Издишайте, по-късно заемете седнала поза с бедрата обратно, като се опитате да сте успоредни с пода. Наведете торса си леко напред, повдигнете се, като цялата ви тежест е на пръстите и поемете надълбоко мирис, глътвайки корема към гръбнака. Задръжте по този начин и направете сред 8 и 10 вдишвания ”, изяснява Демпси Маркс, фитнес треньор и инструктор по йога.

Подобрете стойката
“Седнете на дивана с изправен тил, глътнете корема, а краката ви да са стъпили на пода. Доближете плешките си. След това вземете лявата китка с дясната си ръка. Опитайте да доближите още повече плешките и дръпнете лявата си китка надясно, до момента в който се почувствате обтягане. Останете по този начин в продължение на 30 секунди ”, добавя Орсони.

Укрепете костите на ръцете и краката
“Започнете с вдигнати ръце пред раменете и с разтворени на ширината на раменете крайници. Повдигнете се на пръсти, като стегнете бедрата. Уверете се, че не вдигате раменете нагоре, не отпускайте бедрата. Дишайте, задръжте по този начин в продължение на пет секунди и се отпуснете за къса отмора. Повторете шест пъти ”, поучава Брук Марон.

Източник: missbloom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР