В празничните дни ски курортът Мальовица изненада изключително приятно своите

...
В празничните дни ски курортът Мальовица изненада изключително приятно своите
Коментари Харесай

Негово високопреосвещенство Антоний освети храм на Мальовица

В празничните дни ски курортът Мальовица изненада извънредно прелестно своите посетители. Хора от локалната общественост взаимно със стопаните на курортния комплекс издигнаха непретенциозен параклис, наименован в чест на Небесния настойник на българите Свети Иван Рилски.

Храмът бе осветлен от Негово високопреосвещенство Антоний, Западно и Средноевропейски митрополит на Българска православна черква. Официален посетител бе и отец Никанор свещеник на Църногорския манастир.

„ Да съградиш храм е велико дело, тъй като тези, които са подели тази самодейност, техните имена са записани в книгата на живота. Онази книга, която не е подвластна на времето и на събитията, а онази книга, която самичък написа нашият основател и създател.

Във времена на тествания през тази година, всички ние имаме потребност от някой, който да ни сплотява, някой, който да ни сплотява, някой, който да ни вдъхва вяра и очакване в по-добрите съдбини. “, сподели Негово високопреосвещенство Антоний по време на освещаването на храма. В словото си той уточни, че би трябвало да сме радостни и честити, че на днешния ден сме тук, с цел да се преклоним пред този непретенциозен, само че възвишен по значение параклис.

„ Тук на това място, което мнозина, които ще идват да практикуват зимните спортове или единствено да се разходят измежду природата, да се помолят за здраве за себе си и за своите близки, както и на всички българи, тъй като всички знаем, че Св. Иван Рилски е настойник на целия български народ. “, добавя още Негово високопреосвещенство Антоний.



Средноевропейски митрополит на Българска православна черква пожела на всички да бъдат доста здрави и единни. Той изрече признателност от името на светейшия български патриарх Неофит и от епархийския съвет.

Негово високопреосвещенство Антоний благодари и на донорите за този огромен подарък и жест за всички вярващи българи. „ Освещаването на един параклис е общо дело на целия народ “, съобщи още той.

На церемонията по освещаването участваха десетки публични посетители, представители на Народното събрание и на локалната власт.
Гражданите, които се бяха качили на Меча поляна особено за събитието, не можаха да скрият насладата си от това един от най-висшите духовници в страната, да осветява храм в техния регион. „ За нас освещаването на параклиса от свещеник от подобен сан е голяма чест “, разяснява Петър Кънчев, гражданин на Самоков.

След края на формалното освещаване, бе проведена къса фолклорна стратегия за гостите на събитието, с която да се отбележат празниците.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР