В празнични и почивни дни се въвежда реверсивно движение при

...
В празнични и почивни дни се въвежда реверсивно движение при
Коментари Харесай

Ремонти правят двупосочен трафика в участъци от "Хемус"

В празнични и почивни дни се вкарва реверсивно придвижване при 24-ти км на Автомагистрала " Хемус " в платното за Варна и при 25-ти км в платното за София, където трафикът е двупосочен, заради осъществяване на ремонт в срещуположните платна на подлез в региона на Чурек и свлачище в местността " Боруна ".

До довеждане докрай на ремонтите, в деня преди празнични или почивни дни, от 10.00 ч. се обособяват две ленти в посока Варна и една лента в посока София. В последния от празничните или почивни дни, от 09.00 ч., ще се обособяват две ленти в посока София и една лента в посока Варна, до 11.00 ч. в първия работен ден. Мярката се постанова с цел да се улесни интензивният трафик от и към Северното Черноморие по Автомагистрала " Хемус ".

Агенция " Пътна инфраструктура " моли водачите на леки коли, пътуващи към или от Северна България да употребяват и различни направления.

Пътуващите от Враца, Монтана и Видин могат да минават по пътя през Искърското дефиле - път II-16, и прохода Петрохан - път II-81. Шофьорите, на които им следва пътешестване от или към Варна, Шумен, Разград, Търговище, Ловеч, Габрово, Плевен, Велико Търново могат да употребяват Автомагистрала " Тракия ", по която няма ремонтни действия, или Подбалканския път I-6, и през някои от старопланинските проходи - Троянски, Шипка, Републиката, Котленски, Ришки и Айтоски, да създадат връзка с пътищата в Централна и Североизточна България.

По време на ремонтните действия за тежкотоварните транспортни средства над 12 т са планувани различни направления.

Необходимо е водачите да съблюдават разпоредбите за придвижване и да не употребяват спешните ленти по автомагистралните сектори за по-бързо напредване при претрупан трафик, декларират от пътната организация. По този метод се попречва прекосяването на транспортните средства със специфичен режим на придвижване, които би трябвало да окажат подпомагане на пътуващите.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР