В правителството, което ще работи на ротационен принцип, друг представител

...
В правителството, което ще работи на ротационен принцип, друг представител
Коментари Харесай

Кирил Петков: Много от греховете на ГЕРБ Мария Габриел ги няма

В държавното управление, което ще работи на ротационен принцип, различен представител на ГЕРБ с изключение на Мария Габриел няма да има. Това увери водачът на Политическа партия Кирил Петков в “Лице в лице ” по bTV. Той удостовери също, че Асен Василев ще е финансов министър. Петков отхвърли да разяснява повече детайлности за държавното управление, като акцентира, че всичко е в ръцете на акад. Денков и Мария Габриел.

Петков похвали Габриел като политическа фигура и съобщи, че тя може да сбъдне проектите за Еврозоната и Шенген. “Много от греховете на ГЕРБ Мария Габриел ги няма ”, посочи някогашният министър председател и добави, че се е убедил какъв е престиж има досегашният български еврокомисар пред европейските институции.

Кирил Петков акцентира, че няма да има квоти на ГЕРБ в държавното управление и няма да има техни заместник-министри. Засега не е обяснен въпроса с регионалните шефове, само че съгласно него отново решението би трябвало да е на Габриел и Денков, а не на двете обединения.



“Аз не съм поръчал ареста на Борисов, това беше на Министерство на вътрешните работи ”, отговори Петков на въпрос на водещата Цветанка Ризова за непримиримите обиди сред него и водача на ГЕРБ. Той съобщи също, че ПП-ДБ и ГЕРБ-СДС си нямат никакво доверие и точно това прави допустимо реализацията на ротационната формула на ръководство.

“Това е противоположното на коалиция ”, изясни Кирил Петков. Той сподели също, че в случай че някой от министрите в бъдещето държавно управление се провали и би трябвало да бъде заменен, решението за това ще пристигна от Денков и Габриел, само че и двете обединения ще би трябвало да дадат единодушие.

“Не желая изобщо да има основен прокурор, не желая да има пост, който единствено Господ да е над него, желая всяка институция да има надзор ”, съобщи Кирил Петков. “Новите метли метат най-добре ”, с този коментар някогашният министър председател разказа предстоящите смени в регулаторните органи. По негови думи, това е даже по-важно от измененията, които предстоят в структурата и състава на Министерски съвет.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР