“В последно време сме свидетели на все по-завишен контрол, по-стриктни

...
“В последно време сме свидетели на все по-завишен контрол, по-стриктни
Коментари Харесай

,,Взимаме нещата в наши ръце! Шофьори лесно може да останат без книжка“: Предупреждава МВР

“В последно време сме очевидци на все по-завишен надзор, по-стриктни дейности от наша страна, само че резултатът и резултатът не ни удовлетворяват в огромна степен. “ Това разгласи на брифинг в София основен контрольор Лъчезар Близнаков от „ Пътна полиция “ (МВР). Той разяснява измененията в Наредбата за контролните точки, които бяха обнародвани предходната седмица в Държавен вестник.
„ Промяната на тази Наредба е едно от дейностите, с което цели да се подобрят резултатите от осъществяваната активност. В тази връзка са и измененията в Наредбата. Очевидно, не може да се разчита единствено на публичното схващане и на самосъзнанието. Затова взимаме нещата главно в наши ръце. С новите промени опциите за отнемане от право на водачи да ръководят моторни транспортни средства доста се усилват и се уголемяват. Завишени са контролните точки, които се лишават за главните нарушавания, водещи до пътно-транспортен травматизъм. Това са неосигуряването на преимущество на транспортни средства и на пешеходци, превишената скорост, използването на алкохол и наркотични субстанции и доста други като прилагане на мобилен телефон и така нататък “, сподели гл. инсп. Близнаков.
„ Като образец за тези благоприятни условия за отнемане от право да се ръководи моторно транспортно средство мога да посоча за нови водачи, които са придобили удостоверение от две години – в случай че позволен в границите на една година превишение на скоростта над 50 км/ч в обитаемо място два пъти, те автоматизирано остават без удостоверение. Такива са и доста други образци, които, в случай че си извършите една лека аритметика, ще видите какъв брой елементарно може да остане лидер без удостоверение. Отново дублирам, че когато се изчерпят всички контролни точки, свидетелството за правоуправление се губи и е належащо да се постави още веднъж изпит за дееспособност “, добави служителят на реда.
На въпрос за какво не се акцентира на завишаване на санкциите, той отговори: „ Това е една от многото действия, с които ние работим, с цел да подобрим обстановката. Успоредно с това, с измененията в Закона за придвижване по пътищата се планува и завишаване на санкциите по тези нарушавания, които във връзка с скоростните режими, с които дадох образец, въобще не са ниски. За над 50 км/ч превишение в обитаемо място санкцията стартира от 700 лева Ако е наново, в тази ситуация, в който дадохме образец, тя се удвоява. Става 1400 лева и три месеца лишаване… Ако един нов лидер допусне такова нарушаване наново, той, не стига че би трябвало да заплати сума от най-малко 2100 лева, остава и без удостоверение. “
„ Наредбата е обнародвана в Държавен вестник. Това е подзаконов акт, публикуван от министъра на вътрешните работи. От на следващия ден Наредбата влиза в действие и важи за всички водачи “, уточни още основният контрольор.
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР