В последно време се насажда недоверие сред гражданите, че изборите

...
В последно време се насажда недоверие сред гражданите, че изборите
Коментари Харесай

Караянчева към Радев: Подкопавате доверието в изборите

В последно време се насажда съмнение измежду жителите, че изборите ще бъдат манипулирани. Вие също имате виновност за това, госдподин президент. Това сподели ръководителят на Народното събрание Цвета Караянчева по време на срещата на ГЕРБ с Румен Радев.

Всички се пробват да се упражняват по изборния кодекс. Говори се за замяна на бюлетини, на протоколи. Това от дълго време го няма, уточни Караянчева. Всяка партия има присъединяване в организацията и управлението на съответната комисия, има право на представител, на наблюдаващи, на покровители, може да се направи редом броене. Така че сме постигнали доста в изборния развой, сподели Караянчева.

Всички жители би трябвало да имат право да дадат своя глас, без значение къде живеят. А в случай че изборната машина се скапе, попита Караянчева.

Не одобрявам, че се провежда сходно нещо по моя виновност, сподели Радев. Той съобщи, че кани на среща всички партии, даже и новите. Конституцията се основава на правилата на плурализма, да почитаме този принцип, сподели президентът.

Що се отнася до внушенията, че изборите могат да бъдат манипулирани, това се опровергава с ограничения, които се вземат от управляващите. И аз се надявам да видя такива ограничения, сподели Радев.

Той напомни какво е споделил Цветан Цветанов - че операции съществуват. Трябва да уточните с него какво е имал поради, уточни Радев.

Очаквайте детайлности

.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР