В последния работен ден преди зимната ваканция депутатите ще продължат

...
В последния работен ден преди зимната ваканция депутатите ще продължат
Коментари Харесай

Депутатите продължават дебатите по приемането на Бюджет 2024

В последния работен ден преди зимната почивка депутатите ще продължат с дебатите по приемане на Бюджет 2024. Разчетено е минималната работна заплата да стане 933 лв..

Очакванията са за стопански напредък от над 3%. Предвижда се инфлацията да е под 5%, заложен е нов дълг до 11,7 милиарда лв..

Очаква се дебатите да бъдат главно за 1 600 общински плана. Депутатите одобриха парите за защита, за обществени разноски, здраве, за Министерство на вътрешните работи и за просвета.

Планираните разноски за защита възлизат на 2,05 на 100 от Брутния вътрешен артикул за 2024 година. БНР получава близо 63 милиона лв., а Българска национална телевизия - 86 милиона. 59 млн. лева са прехвърлянията за висшите военни учебни заведения, което е с близо 9 милиона повече, в сравнение с през тази година. Народните представители одобриха нарастване на средствата на Здравната каса за помощни материали за хора с увреждания с 5 млн.лв. и спомагателни 10 млн.лв. за Българската академия на науките.

Със закона за бюджета бяха увеличени заплатите на работещите в Националната работа " Охрана " с 11 милиона лв.. Ваучерите за ще са на електронен притежател. Прие се минималният размер на главната заплата за най-ниската служба за държавен чиновник за 2024 година да е 933 лева

В дневния ред на пленарното съвещание в Народното събрание за през днешния ден са и разисквания по Проекторешениe за удължение периода на деяние на Временната комисия за изследване на всички обстоятелства и условия, свързани с организацията, подготовката и опазването на публичния ред по време на митинга против управлението на БФС на 16 ноември. В дневния ред е заложене и проекторешениe за удължение периода на деяние на Временната комисия във връзка Споразумението сред " Булгаргаз " ЕАД и турската държавна енергийна компания " Боташ ", удължение периода на деяние на Временната комисия за изследване на всички обстоятелства и условия, свързани със сигурността на машинното гласоподаване.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР